Annons

Annons

Yes juice!

Dela
(0)

Idag är det fettisdagen  – det vill säga den Stora Frestaredagen! Men jag har bestämt mig. Det blir ingen semla för 16 points. Då har jag bara 10 points kvar att leva på hela dagen och det pallar jag inte. Nä, sparar hellre mina poäng till annat gott – som färskpressad äppelmust. Tänk –  man får 8 glas juice för en enda semla!

Av 5 svenska Ingrid Marie blev det ett stort glas skummande äppelmust. Mums!


Igår kom jag ihåg att maken fick en råsaftcentrifug i julklapp från sitt jobb för ett par år sedan. Sedan dess har hela schabraket, ja den är otymplig) stått intryckt i skåpet därhemma. Tills i går kväll då den fick komma ut och rastas.

Och vilken pryl alltså! Den bara mal i sig äpplen, morötter, apelsiner, ja allt vad du stoppar i  – och ut kommer den ljuvligaste dryck i mannaminne. Bara apelsinerna behöver skalas (skalet gör juicen besk). Äpplen och morötter däremot ska bara sköljas först – och sedan  tryckas rätt ner i maskinen. Prova gärna att varva frukten så blir drinken randig och fin – som en San Franscisco drink.

Skal och kärnor far till vänster – juicen till höger. Otroligt effektivt. Och helt fantastiskt!

Maskinen är inte ens jobbig att diska (som man kan tro). Eftersom inget fett är inblandat är det bara att skölja bort resterna och låta torka.

Stinas Cosmopolitan. Bättre än semla!

Sen är det bara att njuta av iskall, skummande äppelmust av högsta kvalitet. Från svenska äpplen förstås – har aldrig förstått varför man köper (och säljer) äpplen från andra sidan jorden när världens godaste äpplen odlas i Sverige.

Vad jag däremot förstår är varför färskpressad jucie (utan socker och ej utspädd) är så dyrt. Det går helt enkelt åt många äpplen. Av mina 5 äpplen blev det drygt 1 stort glas juice. Helt klart värt det! 🙂

 

Mina bästa tips!

* Hoppa semlan idag (eller ta en 1/2 eller en mini).

* Investera i en råsaftcentrifug.

* Förvara frukten i kylen så blir juicen kall = extra god.

* Drick mycket morotsjuice som sprudlar av vitaminer  – och gör dig brun och fin av karotin!

* Köp svenska äpplen. Det är du värd (eftersom du hoppade över semlan…).

Ha en bra fettisdag!

/Stina

 

Annons

 

 

 

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…