Annons

Annons

Wallenbergare & potatispuré

Dela
(0)

Vallenbergare & potatispuré

Fina kalvfärsbiffar med de klassiska tillbehören gröna ärter och rårörda lingon. Wallenbergare & potatispuré
Wallenbergare & potatispuré
600 g kalvfärs
4 äggulor
2 dl vispgrädde
1½ tsk salt
1 tsk timjan
1 krm malen vitpeppar
2 msk smör
Sås
2 dl vatten
1–2 msk konc kalvfond
ev ½ dl rödvin
1 dl vispgrädde
1 msk brun maizena såsredning
salt, peppar
soja
Potatispuré
1 kg potatis av mjölig sort
2–2½ dl varm mjölk
1–2 msk smör
salt, peppar
Tillbehör
gröna ärter
rårörd lingonsylt

Annons
Gilla Hemmets på Facebook

Gör så här
1. Rör ihop äggulor, grädde, salt, timjan och peppar i en skål. Tillsätt färsen och arbeta samman den tills den är slät och smidig. Forma färsen på vattensköljd skärbräda till fyra biffar. Stek biffarna ca 6 min på varje sida på medelvärme i smör. Kontrollera att köttsaften är klar, då är biffarna klara. Ta upp och varmhåll biffarna under folie.
2. Sås: Vispa ur stekpannan med vatten. Tillsätt kalvfond, rödvin och grädde. Sila buljongen, häll tillbaks i stekpannan och red av med maizena. Smaka av med salt, peppar och soja.
3. Potatispuré: Skala och koka potatisen mjuk ca 20 min. Häll av vattnet och ånga av all vätska. Pressa eller stöt potatisen fint, rör ner den varma mjölken till ett lagom tjockt mos, tillsätt en klick smör. Smaka av med salt och peppar.
4. Servera biffarna med potatispuré, gröna ärter och rårörd lingonsylt.

Av Ellinor Varady Foto: Pontus Ferneman

LÄS MER: Oxrullader i gräddsås

LÄS MER: Lax med räkor och vitvinssås

LÄS MER: Krämig köttfärsgratäng



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…