Annons

Annons

Vit chokladglass med jordgubbar och maräng recept

Vem kan motstå hemgjord glass? Den här gör du enkelt i en sockerkaksform och är klar att äta efter några timmar i frysen.

Dela
(60)

Vit chokladglass med jordgubbar och maräng

Maräng i glassen gör den enkel att skära upp men kan uteslutas om du vill. Foto: Pontus Ferneman

Recept vit chokladglass med jordgubbar och maräng

6–8 portioner

4 dl vispgrädde
300 g vit choklad
2 ägg
50 g maränger

Servering
½ liter jordgubbar
marängtoppar

 

Gör så här

1. Vispa grädden ganska löst. Smält chokladen på svag värme över vattenbad så att den precis bara smälter. Vispa upp äggen och tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Krossa marängerna grovt. Rör ner grädden och vänd ner marängerna.

Annons

2. Klä en avlång sockerkaksform, 1½–2 liter, med plastfolie. Häll i smeten och ställ i frysen minst 3–4 tim. Skär glassen i skivor vid servering. Dekorera med jordgubbar och maränger.

Tips! Marängen gör glassen lätt och luftig och enkel att skära upp. Om du vill ha en kompaktare glass, kan du utesluta marängen.

 

Läs mer: Festlig pavlova med bär

Pavlova recept

 


Läs mer om:

Dela
(60)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…