Annons

Annons

Visst går det att ha sexlust hela livet!

Sex stärker kroppen, ger själen en dos lyckohormoner och svetsar ihop relationen. Men lusten har också sina fiender. Sexologen Boel Stjerna vägleder dig genom olika fällor – och tipsar om några enkla genvägar...

Dela
(12)

Så får du sexlust hela livet

 

Dagens pensionärer är betydligt mer sexuellt aktiva och säger sig ha bättre sex än de som var seniorer på 70-talet. Inte så konstigt, tycker sexologen och läkaren Boel Stjerna, själv 69 år.

Annons

—Vi är ju den första love power-generationen, präglade av både p-piller och aborträtt. Kvinnan kunde bejaka sin sexualitet på ett helt nytt sätt, vilket har hållit i sig upp i åldern, säger hon.

76 procent av 65- till 79-åringarna tycker att sex är viktigt för välbefinnandet i livet, enligt statistik från 1,6-miljonerklubben. Men för att erotiken ska vara kvar på agendan handlar det om att hålla den intressant.

Gilla Hemmets på Facebook
Sexologen Boel Stjerna

Sexologen Boel Stjerna

—Det är inte märkligare än vad man gör för att vårda sin matlust. Du äter inte gröt till varje mål, utan läser kokböcker, går på restaurang, och tar kanske en matlagningskurs ibland. Översatt till sex handlar det om att fortsätta läsa de där böckerna som du som tonåring smög med under täcket, eller se filmen Fifty Shades of Grey, eller kanske anmäla sig till en tantrakurs, tipsar hon.

Samtidigt innehåller hela livet perioder då lusten kan gå i stå. När själen gnisslar och det känns tungt och motigt. Men oavsett ålder och livsperiod kan även en somnad lust väckas, inte minst genom rätt attityd.

—Man måste ta sig i kragen ibland. Sex är jätteviktigt, för det innebär att man kommer varandra närmare både fysiskt och psykiskt. Alla ens belöningshormoner går igång, vilket innebär att du inte blir så lätt deprimerad. Sex är helt enkelt vuxnas sätt att leka på!


Läs mer om:

Dela
(12)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…