Annons

Annons

Vinn biobiljetter till filmen Blue Jasmine

Dela
(0)

20 biljetter i vinstpotten! Var med och tävla om biobiljetter till Woody Allens film Blue Jasmine! Den har premiär den 23 augusti. 10 vinnare får vardera 2 biljetter.

I Blue Jasmine spelar Cate Blanchett överklassfrun Jasmine som får se sin sociala prestige, Chanel-dräkterna och lyxlivet smulas sönder då äktenskapet med den rike affärsmannen Hal (Alec Baldwin)upplöses efter att han anklagas för bedrägeri i mångmiljardklassen. Jasmine flyr New York och anländer desperat och chockad till San Francisco för att bo med sin syster Ginger (Sally Hawkins) som arbetar i en mataffär. Det blir en enorm kulturkrock men också en möjlighet för systrarna att se närmre på de problem de båda brottas med.

Annons

Flera saker tyder på att Woody har låtit sig inspireras av den ekonomiska krisen och och särskilt Bernie Madoff-skandalen som skakade hela finansvärlden 2008. Madoff drev den största investeringskarusellen i amerikansk historia och många intetanande lönemottagare och småsparare miste hela sitt ekonomiska kapital, då svindleriet avslöjades. Det är allmänt känt att Ruth Madoff, som är gift med Bernie Madoff flyttade in hos sin syster i Florida efter att alla Madoff-parets ägodelar och egendommar beslagtogs av den amerikanska staten.

Regi: Woody Allen

I rollerna: Cate Blanchett, Alec Baldwin, Bobby Canavale, Louis C.K., Andrew Dice Clay, Sally Hawkins, Peter Sarsgaard och Michael Stuhlbarg.

Genre: Drama

Spellängd: 1 h 43 min

Svensk biopremiär 23 augusti.

Läs mer på SF:s hemsida.

Rätt svar: Klarinett

Vinnarna är:

Sofie Arebom, Dalby

Jenny Kling, Linköping

Anne-Marie Sjöstrand, Mellerud

Birgitta Sjöström, Linköping

Annika Karlsson, Tranås

Daniel Burhagen, Malmö

Annika Hjärtström, Norrköping

Anne Gustafsson, Anderstorp

Göran Holmström, Nacka

Cathrin Andreasson, Malmö


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…