Annons

Annons

Victorias retroval – se henne i klänningen som inte burits på 35 år

När kronprinsessan Victoria besökte en matvarukedja i Japan visade hon verkligen att hon lever som hon lär.

Dela
(2.06k)

Kronprinsessan Victoria lever som hon lär. Som en av FN:s ambassadörer för Agenda 2030 arbetar hon för att vi ska nå målen för en hållbar utveckling. Och under det pågående besöket i Japan som har miljöfokus visar hon att engagemanget absolut inte är tomma ord.

Annons

Victoria anlände nämligen till matvarukedjan AEON i klädd en prickig klänning med rosett i halsen som vi har sett förut – på drottning Silvia.

Gilla Hemmets på Facebook

Klänningen bars av drottning Silvia 1980, alltså för 37 år sedan, och har förvarats i den kungliga klädkammaren sedan dess. Både kronprinsessan och drottningen är starka förespråkare för hållbart mode och de väljer sina kläder med stor omsorg. För bara några veckor sedan var Victoria med under invigningen av utställningen ”Chanel, Balmain, Dior – Marianne Bernadotte: En stilikon” och hon bar även då ett av drottningens plagg. Den gången var det en Chanel-jacka och kronprinsessan talade även om vikten av hållbar design och hållbara materialval.

Drottning Silvia har inte bara sparat sina egna kreationer, hon har också bevarat och lagt undan Victorias, Madeleines och Carl Philips barnkläder som nu bärs av Estelle och hennes kusiner.

Text: Liv Sander, Svenskdam.se

Foto: IBL, Stella Pictures

 

Läs också:

Se Carl Philips egna bilder på prins Alexander


Läs mer om:

Dela
(2.06k)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…