Annons

Annons

Vi smygstartar julen!

Dela
(0)

Det är fortfarande sexton dagar kvar till första advent, men Hemmets Veckotidnings redaktör Linda Unnhem har redan börjat kasta lystna blickar på lådorna med julsaker. Tack och lov startar nu Hemmets Julblogg, där hon ohämmat får ägna sig åt sin julpassion – till och med några veckor för tidigt!

Annons

Varför en blogg om julen?

– För att det är den mysigaste tiden på året! Man får tända massor av ljus, baka mängder av goda kakor, göra fint hemma och umgås mycket med familjen! På Hemmets Veckotidning börjar vi ju ”julfirandet” redan i början på september. Då görs de första artiklarna, som ofta innehåller någon form av handarbete. Läsarna vill ju gärna hinna klart med sina broderier och barnkoftor före jul! Sedan rullar det på i ett par månader – och lagom till att ”vanliga” människor börjar tänka på adventspynta är vi klara med julen på tidningen.

Och därför är det så kul med Julbloggen – trots att vi nu testar nyårbubbel och gör fint med tulpaner på redaktionen, får jag stanna kvar i julfirandet lite till, även på arbetstid!

Vad kommer vi att få läsa om i Hemmets Julblogg?

– Om allt som har med julen att göra! Recept, julklappstips, pysselidéer – och självklart en hel del om mina egna förberedelser. Jag har en liten son på snart två år och det ska bli så roligt att få skapa traditioner med honom. Sedan blir ju julen inte alltid som i Disney-filmerna. Pepparkakshuset rasar, granen visar sig var krokig och barnen blir livrädda för tomten… Men det kan vara roligt det med!

Ni kommer också att få följa med bakom kulisserna på Hemmets Veckotidning, och mina kära kollegor har lovat att bidra med såväl små trevliga kåserier som tips och roliga bilder!

Sedan vore det också roligt om ni som läser bloggen vill höra av er med era tankar och tips kring allt som har med julen att göra. Antingen i kommentarsfältet eller på mejl. Min adress är [email protected]

Hur ska du själv fira jul?

– Vi firar hemma hos oss hela ”storfamiljen”. Det blir knytkalas, julklappslek, tipsrunda, juldrink och tomte. Precis som det brukar!

Klicka här för att komma till Hemmets Julblogg!

 

Lindas favoriter

Bästa julsång: ”Happy X-mas (war is over)” med John Lennon & Yoko Ono. Eller ”O helga natt”.

Favorit på julbordet: Sill och Janssons frestelse.

Julblomman nr 1: Amaryllis.

Årets pysselprojekt: En paketkalender till sonen.

Bakar helst: Mandelmusslor.


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…