Annons

Annons

Vi lever lantliv – mitt i stan!

Dela
(0)

Bakom höga plank och syrenhäckar döljer sig en lantlig idyll mitt inne i Växjö. Här har Kicki och Fredrik skapat sitt drömboende, fullt av gammaldags charm. Men vägen dit var inte direkt sprikrak.

Annons

– När vi tittade på hus var vi så blåögt naiva, skrattar Kicki. Själv begrep jag inte alls hur mycket arbete som krävdes för att renovera hus och inte var jag så överdrivet händig heller. Fredrik däremot visste precis hur mycket jobb det var. Han är väldigt händig. Dessvärre är han också en obotlig tidsoptimist!

Under årens lopp har det blivit många renoveringsprojekt. Dessutom har de hunnit skaffa två barn och driva varsitt företag. Hur hinner de?

– Det är ju det vi inte gör, säger Kicki. Alla byggprojekt tar sådan tid när de ska göras på kvällar och helger, men med tiden lär man sig att det måste få vara så. Det här huset blir aldrig ”färdigt”. Men det här är mer en livsstil som vi valt. Vi älskar att sitta och planera, dra i gång nya projekt och lösa små praktiska problem. Och så länge vi betraktar det som ett nöje och inte som ett måste, så mår vi bra av det.

Och huset är verkligen trivsamt. Stora, ljusa och luftiga ytor, inrett med en romantisk touch och gammaldags charm, men med moderna inslag.

– Det är huset själv som styrt inredningen. Jag tycker egentligen mest om mörka möbler och vi hade flera stora schabrak till skåp i lägenheten där vi bodde förut. Men här passade möblerna inte alls in.

Den ljusa, lätta och lantliga atmosfären passade huset bättre. Men inte bara vitt, vitt, vitt – Kicki kryddar den gärna med klickar av färg. Mattor i mustiga mönster och moderna tavlor – och lampkronor och överdådigt dekorerade spegelramar i guld.

Mer om Kicki och Fredriks mysiga hem kan du läsa i Hemmets Veckotidning nr 20.

Foto: Tommy Durath


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…