Annons

Annons

Vi har testat glögg!

Dela
(0)

Nej, det är inte jag som har provat mig i genom alla sorterna – även om jag gillar glögg! Testet, som också finns i nya numret av Hemmets Veckotidning, är gjort av vår vinskribent Catarina Hiort av Ornäs och hon har valt ut sina sju favoriter. Själv gillar jag Blossas glögg med rom, och efter att ha läst Catarinas omdömen blir jag nyfiken på den alkoholfria äppelglöggen. Dags att bunkra upp med pepparkakor och ädelost, snart blir det glöggfest!

Annons

 

Här är årets glöggfavoriter!

1. Vinfabriken äppelglögg alkoholfri

Det är roligt att kunna rekommendera en glögg som är både alkoholfri och ekologisk och som därför passar alla. Doften är fint kryddig med drag av gula äpplen och nejlika. Smaken behagligt mild med bra fruktsyra, lagom sötma och inslag av äpple och kanel. Serveras antingen varm eller kall.

99543, 0 % alkohol, 75 cl, 29:–

 

2. Vinterglöd vinglögg

Den här vinglöggen – som är lika god varm som kall – har en spännande, kryddig doft med inslag av torkad frukt och pomerans. I kombination med en fyllig smak av kanel, muskot och kryddnejlika blir resultatet riktigt lyckat!

96034, 10 % alkohol, 75 cl, 69:–

 

3. Ripa vinglögg

Glögg på låda är extra praktiskt om den ska serveras kall – men den smakar förstås lika bra om man värmer den i kastrull. Doften är lätt kryddig och sötfruktig. Smaken friskt fruktig med balanserad sötma. Härliga toner av kryddnejlika, kanel och ingefära i eftersmaken.

96007, 12 % alkohol, 2 liter, 139:–

 

4. Blossa trestjärnig glögg med rom

Den tydliga doften av rom och pomerans får mig att minnas min ungdoms varma romdrinkar. Den mjukt söta smaken har en spännande, kryddig och eldig avslutning som självklart vänder sig till en äldre publik. Serveras antingen kall med citronskiva eller riktigt het!

96518, 21 % alkohol, 50 cl, 79:–

 

5. Dufvenkrooks original starkvinsglögg

Traditionell starkvinsglögg med frisk, bärig och kryddig doft och rund, eldig smak. Behagligt balanserad sötma och kryddiga inslag av muskot, kryddpeppar, kanel och ingefära. Serveras med fördel varm!

96510, 15 % alkohol, 75 cl, 72:–

 

6. Blossa starkvinsglögg vit

Vit glögg är en trevlig omväxling mot allt rött. Denna variant har en aromatisk doft med drag av ingefära, apelsin, nejlika och kanel. Smaken är eldigt kryddig med inslag av torkad frukt, pomerans och ingefära. Servera den gärna kall med isbitar och apelsinskiva!

96519, 15 % alkohol, 75 cl, 74:–

 

7. Ripa glühwein

Som namnet antyder är denna variant snarare ett kryddat vin än en glögg i vanlig bemärkelse. Doften är lätt kryddig och fruktig med drag av rödvin och skogsbär. Smaken frisk och fruktig med ton av blåbär, enbär och kryddor. Kan serveras både varm och kall.

96040, 8,5 % alkohol, 75 cl, 49:–

 

 

 

 

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…