Annons

Annons

Vi har satsat på en ny vardag – och förverkligat våra drömmar!

Dela
(0)

Skrekar1982fixad

Birgitta och Erik öppnade ett bed & breakfast, Gunnel har blivit ”fritidskompis” och Anita och Ingemar flyttade söderut. Och alla har de en sak gemensamt, nämligen att de har låtit pensionen bli starskottet för ett nytt spännande liv!

Annons


Erik och Birgitta Borg var sugna på en ny karriär efter pensioneringen och såg ett bed & breakfast som ett perfekt sätt att fördriva tiden – och få nya vänner på köpet! I år firar de ettårsjubileum som bed & breakfast-ägare, men idén till att starta något eget föddes redan 1996 när Birgitta var sjukskriven under en längre period.

– Jag är van vid att alltid ha mycket människor omkring mig. När jag gick här i tystnaden började jag tänka på framtiden. Om det blir så tyst, då kommer jag nog inte att stå ut som pensionär, tänkte jag, säger Birgitta.


Ingemar Bohlin hade planen klar långt före pensioneringen. Han ville resa mycket, speciellt under vintern. Och hustrun Anita protesterade inte. Så fort hon hade gått i pension tog de husvagnen till spanska Alicante – och blev fast! I år var elfte året som de drog söderut.
–  Vi är flyttfåglar på vinterförvaring, ett rullande ålderdomshem, skrattar Ingemar.


Sedan Gunnel Schill gick i pension för tre år sedan har vardagen allt mer kretsat kring det sociala livet – att umgås och finnas till för andra. Hon har fortsatt att arbeta inom omsorgen och ställer upp som ”fritidskompis” åt 63-åriga Maggan som bor på en gruppbostad strax utanför Kalmar.
– Jag är singel och och även om jag tycker att PRO, deras danser och deras gymnastik, är trevliga aktiviteter, så är det alltid lättare  att komma iväg om man har sällskap, säger Gunnel.
Men självklart finns det också alltid tid för barnbarnen…


Mer om Erik, Birgitta, Ingemar, Anita och Gunilla läser du i nr 39 av Hemmets Veckotidning!

Foto: Dan Lindberg


Tipsa oss!
Hur har ditt liv förändrats sedan du gick i pension? Har du uppfyllt en gammal dröm eller kanske startat en helt ny karriär? Skriv till vår reportageavdelning och berätta!


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…