Annons

Annons

De fann kärleken tack vare bilregistret!

En blick och ett leende väckte intresset. Men sedan tyckte Sabina att ödet behövde lite hjälp på traven...

Dela
(100)

2
Visa bildspel

/
Vi fann kärleken tack vare bilregistret
Vi fann kärleken tack vare bilregistret
...
Visa mer

 

Som mamma till tre fotbollsspelande söner är Sabina Andersson, 35, van vid att hämta, lämna och vänta utanför träningsplaner och sporthallar. På det sättet var det en helt vanlig eftermiddag den där lördagen i mars när hon satt i bilen på en halvöde parkeringsplats i Helsingborg och väntade på att sonen Liams match skulle bli klar.

Annons

Hon och sonen Noah spelade musik och småsnackade för att fördriva tiden.

Så plötsligt fick Sabina syn på en man en bit bort på parkeringen. Det var något som gjorde henne nyfiken. Han kom gående i deras riktning och när han passerade bilen möttes deras ögon för ett kort ögonblick. Han log och hon log tillbaka.

 

Läs mer: Efter 32 år fick deras kärlek en ny chans

 

Så här i efterhand beskriver Sabina det som att tiden stod still.

—Det var något med hela hans uppenbarelse och sättet som han tittade på mig som gjorde att jag blev alldeles tagen. Jag tror att vissa saker är förutbestämda och det var meningen att vi skulle ses där och då, säger Sabina.

Men det där ögonblicket kunde lika gärna ha stannat vid det hastiga mötet, ögonkastet och leendena. Om det inte vore för Sabinas beslutsamhet.

Hann se skylten

I backspegeln såg hon mannen sätta sig i en grå bil längre bort på parkeringen. Utan att tveka hoppade hon ur bilen och fick en skymt av registreringsskylten precis när han försvann.

Med hjälp av Transportstyrelsens sms-tjänst fick hon fram ett namn och senare på kvällen skrev hon ett meddelande via Facebook.

”Hej och godkväll! Du vet inte vem jag är, men jag är lite crazy och jag spanade in dig ifrån min bil när jag satt och väntade på att min son skulle bli färdig med sin match…”

—Det visade sig att vi hade en gemensam vän på Facebook så jag visste att han var singel. Det gjorde ju inte att jag blev mindre intresserad, säger Sabina och skrattar.

Intresserad blev även föremålet för uppvaktningen: 42-årige trebarnspappan Jonas Tullberg. När han fick meddelandet drog han sig till minnes kvinnan i bilen tidigare på dagen.

—Min enda tanke var ”Shit, vilken vacker kvinna”, men sedan tänkte jag inte mer på det. Jag var ganska nyseparerad och helt ärligt inte särskilt intresserad av att inleda något nytt förhållande. Men det var ju innan hon här dök upp, säger Jonas med ett brett leende.

För det skulle visa sig att Sabina och Jonas var en så kallad ”match made in heaven”.

—Jag har ett stort engagemang i barnens fotboll och mitt stora intresse är att träna. Jag minns att jag bara några veckor tidigare sa till min dotter att om jag ska inleda ett förhållande igen så ska det vara med en vältränad fotbollsmamma! Och någon sådan kommer jag ju aldrig att hitta…

Stämde träff på macken

Det där första meddelandet på Facebook följdes av fler. Många fler. Och redan dagen därpå bestämde de sig för att ses – helt spontant och utan någon planering.

—Det var på kvällen och Jonas föreslog att vi skulle träffas nere på macken. Kanske inte det mest romantiska stället, men när jag väl hade parkerat bilen och vi gick emot varandra var det som att vi alltid har känt varandra. Vi kramades en lång stund och allt kändes bara helt naturligt, berättar Sabina.

 

Läs mer: Vågar jag satsa på kärleken?

 

En vecka senare lyckades Sabina fixa barnvakt och de kunde träffas på en första riktig dejt. Kärleken fanns bara där, som den mest naturliga sak i världen. Och sedan den stunden har de i stort sett varit oskiljaktiga. Redan efter en dryg månad flyttade Jonas hem till Sabina, i september förlovade de sig, till årsskiftet flyttar de till en större lägenhet och i vår blir det bröllop.

Och alltsammans tack vare ett tillfälligt möte på en parkeringsplats – och Transportstyrelsens sms-funktion. Sabina tror att det var ödet, men inser också att ödet ibland behöver lite hjälp på traven.

—Man lever ju bara en gång och när tillfället dyker upp så tror jag att man måste passa på! Det gjorde jag och det är jag glad för i dag!

 

Läs mer

6 kärlekspar vi minns

De blev kära på nytt – efter 50 år

Maria fann kärleken bland tempelruinerna

 

Text och bild: Jakob Hydén


Läs mer om:

Dela
(100)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…