Annons

Annons

Veckans bästa bjudrätt!

Dela
(0)

Fylld filé på rotfruktsbädd

Fyll filén med ost och linda in i bacon – mums!

Fylld filé på rotfruktsbädd

4 port

6 fasta potatisar

3 palsternackor

3 morötter

½ dl persilja

3 msk olja

ca 600 g fläskfilé

100 g färskost med smak av rostad paprika

Annons

2 paket skivad bacon, á 140 g

3 msk smör

Paprikasås

2 grillade paprikor

3 dl matyoghurt

pressad limesaft

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Tvätta och klyfta potatisen. Skala och dela palsternackor och morötter. Finhacka persiljan. Blanda rotfrukter, persilja och olja. Salta och peppra. Tillaga på plåt med bakpapper mitt i ugnen ca 20 min.

2. Putsa köttet och skär ett längsgående snitt utmed hela filén utan att skära igenom den. Lägg köttet plant, täck med plastfolie och banka försiktigt ut det till en platta med hjälp av bottnen på en kastrull.

3. Bred ut osten på filén. Rulla samman från långsidan. Linda in fläskfilén i baconskivor, fäst skarven med tandpetare om det behövs. Bryn i smör.

4. När grönsakerna stekt 20 min, lägg köttet ovanpå eller vid sidan av och stek vidare ca 20 min, eller tills innertemperaturen visar 68–70°.

5. Sås: Fintärna paprikorna och blanda med yoghurten. Salta och pressa över lite limesaft.

Av Bitte E:son Forsberg Assistent: Lovisa Norrsell Foto: Anders Norrsell



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…