Annons

Annons

Experten: Så tränar du på stranden

Gillar du att bada och sola, men också att träna? Då är det här det perfekta träningsprogrammet för dig! Hemmets sjukgymnast Åsa Rippe har satt samman fyra sköna övningar som tränar både mage, säte, ben och armar.

Dela
(20)

vattengynpa2

1. Från sida till sida

I denna övning tränar du både armar och bål.

Gör så här: Stå i vattnet med händerna lite framför dig. Dra båda armarna från en sida till den andra framför dig. Böj samtidigt på benen lite lätt. Se till att handflatorna pekar i samma riktning som du gör rörelsen. Upprepa 12 ggr.

vattrengympa4

2. Sköna bensparkar

En skön övning för hela kroppen där du framför allt tränar sätet, men också bålen och benmusklerna.

Annons

Gör så här: Stå på ett ben, lyft det andra benet mot magen, sparka därefter bak samma ben, upprepa, böj fram knät och sparka bak. Upprepa 10 ggr/ben.

vattengympa 1

3. Armar fram och bak

Detta är en övning där du tränar både framsidan och baksidan av armarna men också bålen som du måste stabilisera dig med.

Gör så här: Stå i vattnet med händerna längs dina sidor, för båda armarna framåt med handflatorna framåt. Vänd därefter på händerna och driv händerna bakåt. Armarna ska hela tiden vara raka. Upprepa 12 ggr.

 

4. Rita en åtta med benet

Här tränar du sätet och benmusklerna.

Gör så här: Stå på ett ben, lyft det andra benet framför dig. Dra därefter benet i en liggande åtta framför dig. Byt ben så att du gör likadant med båda benen. Klarar du att rita åttan i båda riktningarna så gör gärna det! Upprepa 10 ggr. Stå gärna i lite djupare vatten, så att du får stöd av vattnet när du gör övningen.

Sjukgymnasten Åsa tipsar:

Passa på att jogga på stället eller trampa vatten om du är på djupt vatten, så får du en nyttig pulshöjare!

 

Bild: Gugge Zelander

Här är strumporna som ger sommarfina fötter – när du slappar

Här är världens bästa uppfinning; fotvårdsstrumporna! Allt du behöver göra är att ta på dig strumporna och luta dig tillbaka! På knappt en halvtimme har du mjuka och återfuktade fötter!

Köp dem direkt från oss till ett fantastiskt pris!

Läs mer och beställ här!


Läs mer om:

Dela
(20)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…