Annons

Annons

Varmrökt lax med mangosalsa recept

Letar du efter recept på lättfixad festmat? Färdigköpt varmrökt lax med hemgjord mangosalsa och dillslungade grönsaker är supergott och alltid uppskattat!

Dela
(124)

Varmrökt lax

Servera en hemgjord mangosalsa till färdigköpt varmrökt lax – festlig och lättfixad festmat! Foto: Anders Norrsell

Recept varmrökt lax med mangosalsa

4 portioner

1 varmrökt lax, ca 800 g
2 limer
1 citron
1/2 dl olivolja

Mangosalsa
4 tomater
1 gurka
1–2 röda chilier
150 g fryst tinad tärnad mango
4 salladslökar
1/2 dl grovhackad dill
1 lime, saften

Annons

Dillslungade grönsaker
250 g broccoli
250 g blomkål
150 g sockerärter
200 g cocktailtomater, gärna i olika färger
10 cm gurka
3 msk smör
1 dl finhackad dill

Garnering
dillvippa
1 citron

 

Gör så här

1. Lägg laxen på ett uppläggningsfat. Skiva limerna och citronen. Lägg skivorna på laxen.

2. Mangosalsa: Kärna ur och tärna tomaterna. Skala och fintärna gurkan. Kärna ur, ta bort hinnorna och finhacka chilin. Låt mangotärningarna rinna av. Ansa och strimla salladslöken. Rör ihop ingredienserna till salsan. Pressa limesaft över salsan.

3. Fördela salsan på laxen. Ringla olivolja över. Får du salsa över så servera den bredvid.

4. Dillslungade grönsaker: Ansa broccoli och blomkål och dela dem i små buketter och stjälkar. Koka dem i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt grönsakerna rinna av. Ansa sockerärterna och koka dem i lättsaltat vatten ca 1 minut. Häll av vattnet. Halvera tomaterna. Kärna ur och dela gurkan i tärningar. Smält smöret i en kastrull. Blanda samtliga grönsaker. Vänd samman med smöret och dillen, smaka av med salt.

5. Garnera laxen med dillvippa och citronskivor. Servera med salsan och grönsakerna.

 

Läs mer

Festlig gratäng med varmrökt lax

Paj med varmrökt lax

Sommargratäng med varmrökt lax


Läs mer om:

Dela
(124)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…