Annons

Annons

Varm smörgåstårta med kantareller

Dela
(0)

Varm smörgåstårta med kantareller

Lika gott som varma mackor fast ännu festligare!

Varm smörgåstårta med kantareller

6–8 port

6 landgångsbröd

Fyllning

200 g skivade kantareller

1×240 g renskav

2 msk smör

1/2 purjolök

1 kruka färsk timjan

Annons

200 g mjukost med kantarellsmak

3 dl riven ost

 

Garnering

2–3 msk chilisås

100 g mjukost med kantarellsmak

3 dl riven ost

 

Dekoration

125 g cocktailtomater

200 g kantareller

1 msk smör

färsk timjan

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Fyllning: Skölj och strimla purjolöken. Stek svampen i smör tills all vätska försvunnit. Lägg i renskav och purjolök, stek även detta. Krydda med salt och peppar. Vänd ner timjansblad.

2. Placera 2 landgångsbröd på en plåt med bakpapper. Bred på mjukost och lägg på hälften av fyllningen. Strö över hälften av den rivna osten. Täck med två landgångsbröd. Lägg på resten av fyllningen och riven ost, täck med de sista två landgångsbröden.

3. Garnering: Bred på chilisås och sen mjukost över tårtan, strö över den rivna osten. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min.

4. Dekoration: Dela cocktailtomaterna. Fräs kantarellerna i smör, krydda med salt och peppar. Dekorera med svamp, tomater och timjanskvist.

 

Av Ellinor Varady Foto: Erik Karlsson

Läs mer: Överraska med varm smörgåstårta 
Läs mer: Smörgåstårtan som toppar allt 
Läs mer: Fredagsgott med färstårta 



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…