Annons

Annons

Varm smörgåsfrestelse

Dela
(0)

Med smördegstäcke och fyllning av paprika, tomat och salami blir vår varma smörgåstårta en riktig festrätt på kvällskvisten. Servera gärna med ett glas öl eller rött vin.

Annons

6–8 port

3 skivor landgångsbröd
1 pkt kyld smördeg, 25×42 cm (stor platta)

Fyllning
4 paprikor, röda och gula
2 vitlöksklyftor
2 msk smör
1 kruka basilika
150 g riven mozzarellaost (annan mild ost går också bra)
1 ägg till pensling

Topping
5 soltorkade tomater
2 dl krossade tomater
150 g skivad salami
4 tomater, gärna olika färger
100 g riven mozzarellaost

Ugn 200°

Gör så här

1. Lägg ut landgångsbröden till en rektangel på plåt med bakpapper.

2. Fyllning: Kärna ur och tärna paprikorna. Skala och finhacka vitlöken. Fräs alltsammans i smör tills det mjuknar. Bred fräset på brödet. Hacka hälften av basilikan och strö över den. Avsluta med riven ost.

3. Ta fram och förbered smördegsplattan enl anv på förp. Skär ut en rektangel som precis täcker tårtan. Lägg på och förslut degen runtom. Pensla med ägg runt kanten ovanpå. Gör remsor av resterande deg och lägg som en ram ovanpå tårtan. Pensla ramen med ägg.

4. Topping: Hacka de soltorkade tomaterna. Blanda med krossad tomat och låt koka ihop. Strimla salamin och vänd ner i såsen. Spara några skivor till dekoration. Bred blandningen innanför ramen. Skiva tomaterna och lägg i två rader på tårtan. Strö ost mellan tomatränderna och lite över tomaterna.

5. Grädda ca 20 min till osten får fin färg. Om ramen vill glida ner i ugnen, tryck bara upp den lite med en stekspade. Dekorera med lite basilika och några salamiskivor.

Foto: Erik Karlsson



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…