Annons

Annons

Världens godaste pepparkakor

Känn doften av hembakade pepparkakor sprida sig i köket! Dekorera dina pepparkakor vackert med vit kristyr och du får riktiga konstverk som garanterat gillas av både stora och små.

Dela
(0)

Pepparkakor

100–125 st
3 dl strösocker
3/4 dl ljus sirap
1½ msk malen kanel
1 msk malen ingefära
1½ tsk malen nejlika
1 tsk malen kardemumma
¾ dl vatten
175 g smör eller margarin
7–7½ dl vetemjöl
½ msk bikarbonat

Annons

Kristyr
3–3½ dl florsocker
1 liten äggvita

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Blanda socker, sirap, kryddor och vatten i en kastrull. Låt koka upp. Lägg i matfettet och låt det smälta. Låt kallna utan omrörning,

2. Blanda ¾ av mjölet först med bikarbonat och rör sedan ihop det med smeten. Strö lite mjöl ovanpå, resten sparas till utbakningen. Låt vila svalt till nästa dag eller längre.

3. Kavla ut degen (2–3 mm). Ta ut kakor med mått och lägg dem på plåt med bakpapper.

4. Grädda i mitten av ugnen, 5–8 min. Låt svalna.

5. Kristyr: Vispa florsocker och äggvita till en smet. Garnera.

 

Läs mer

Pepparkakssnitt

Pepparkaksmuffins

Pepparkaksrutor i långpanna

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…