Annons

Annons

Varför tjatar vuxna så mycket?

Dela
(0)

RELATIONER. Jag är en tjej som är 15 år och alltid har haft en bra relation med min farmor. Hon har passat mig och min lillebror väldigt mycket sedan vi var små, så hon känns som min extramamma. Men på senaste tiden har jag retat mig mycket på henne och tycker att hon bara tar mina föräldrars parti. Det är som om hon tror att jag är dålig, umgås med dåliga kompisar och gör dåliga saker. Hon tror att jag dricker sprit trots att jag aldrig gjort det och hon är rädd att jag ska prova knark och röka. När jag är där tjatar hon hela tiden om det och det är så jobbigt. För hemma tjatar ju mina föräldrar också och ibland sticker jag till farmor för att slippa tjatet. Men nu har hon börjat också… Varför måste alla vuxna tjata om det här så mycket?
Irriterad

Annons
Gilla Hemmets på Facebook

Jag tror att de tjatar på dig för att de älskar dig och är rädd om dig. Men jag förstår att det inte känns så och att det kan bli för mycket med allt tjat. Jag tycker att det borde räcka om dina föräldrar tjatar, för det är deras uppgift. Ja, egentligen inte att tjata men att uppfostra dig, och det kan lätt bli tjatigt. Hos din farmor borde du kunna få slippa det, men ni står varandra nära och hon är säkert också orolig för dig.
Konstigt nog visar vuxna lätt sin oro genom tjat och förmaningar. Prata med din farmor och berätta hur du känner. Kanske kan du visa henne det här svaret. Jag tycker att du ska kunna fortsätta komma till din farmor och slippa tjatet. Säg till henne att om hon inte slutar tjata har du inte lust att komma så ofta. Då får vi hoppas att hon förstår och slutar tjata så mycket.

Har du en fråga om relationer? Mejla oss här!


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…