Annons

Annons

Varför tar min son avstånd från mig?

Dela
(0)

RELATIONER. För några år sedan blev jag änka och stod ensam med vår son som då var 18 år och en fosterson på 16 som min man och jag tagit hand om sedan han var 7 år. Det var tufft men jag gjorde så gott jag kunde. Det som nu har hänt är att vår biologiske son anklagar mig och min man för att ha varit dåliga föräldrar och inte gett honom tillräckligt med kärlek eller tillgodosett hans behov. När han var liten var han sjuk en hel del och sedan fick han psykiska problem som han fick hjälp med. Vår son har nu börjat ta avstånd från mig och är mycket dömande.
Det här sårar mig svårt och jag har gråtit mig till sömns många nätter. Jag vet inte vad han menar, för både min man och jag har alltid älskat honom väldigt mycket. Nu skulle jag verkligen ha behövt min man som stöd men han finns ju inte. Vår fosterson är däremot väldigt rar och tycker att vår son gör fel och han förstår inte varför han gör så här. Nu vet jag inte vad jag ska ta mig till. Jag vill absolut inte förlora min älskade son. Har du ett råd att ge mig? Varför gör min son så här? Vad har vi gjort för fel? Vi har alltid försökt vara bra föräldrar.
Nettan

Annons
Gilla Hemmets på Facebook

Jag förstår att du blir ledsen och olycklig av att bli anklagad för att vara en dålig förälder. Det är något som ingen önskar. Jag är säker på att du och din man älskade er son och gjorde allt för att vara bra föräldrar. Men ändå har er son den här upplevelsen och jag tror att det är bra att försöka lyssna ordentligt till vad han har att säga. Det är inte lätt när man bli anklagad eftersom man ofta vill försvara sig. Men genom att lyssna och försöka förstå har du en chans att rätta till det hela. Du skriver att din son hade psykiska problem och fick hjälp med det. Kan dessa problem vara orsaken till hur han upplevde det hela? Är han psykiska problem helt borta i dag?
En annan sak jag tänker på är att du och din man tog er an den här andre pojken som blev er fosterson. Plötsligt kom det in ett barn till i familjen, till er son som varit ensambarn länge. Hur påverkade det honom? Kanske kände han en stark konkurrens från den andre pojken som kom och gjorde anspråk på er. Det finns flera saker som kan ha påverkat er son att känna som han gjorde. Ingen av dem betyder att ni var dåliga föräldrar men barn kan ändå uppleva saker på sitt sätt. Jag tror att det vore bra för er att få prata om det här med professionella som känner till hur dessa saker kan påverka. Familjerådgivningen arbetar med relationer inom familjen, även mellan vuxna barn och deras föräldrar. Sök hjälp hos dem så kan er relation bli bra igen.

Har du en fråga om relationer? Mejla oss här!


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…