Annons

Annons

Varför får jag ont i huvudet vid orgasm?

Dela
(3)

KVINNOLÄKAREN De senaste gångerna jag och min man haft samlag har jag i samma stund som jag får orgasm också fått en blixtrande huvudvärk, som gjort mig riktigt rädd. Jag har aldrig annars huvudvärk eller migrän och smärtan kommer så plötsligt och omedelbart. Efter att tre gånger fått samma reaktion uppsökte jag läkare som röntgade mitt huvud eftersom han trodde att jag hade fått en blödning. När det inte visade något tog man ett ryggmärgsprov, som inte heller visade något. Nu undrar jag om du har någon erfarenhet av detta som gynekolog? Har du någon teori? Som det är nu vågar jag ju inte ha sex med min man!
Rädd hustru
Själv har jag i min yrkesutövning inte stött på detta, men i den medicinska litteraturen finns detta beskrivet i sällsynta fall. Det har då rört sig om en spasm, dvs en sorts kramp, i blodkärl i hjärnan. I den vetenskapliga litteraturen beskrivs det som en godartad huvudvärk. Det finns fall beskrivna där man med god effekt kunnat ge förebyggande medicin, betablockerare, som även används bla som blodtrycksmedicin. Jag antar att ditt blodtryck kontrollerats noga i samband med att du sökte läkare och jag tycker att det var bra att du blev noggrant undersökt för att utesluta blödning i huvudet. Jag tycker att du ska prata med din läkare om att få prova medicinering!

Annons
Gilla Hemmets på Facebook

Har du en fråga till gynekologen? Mejla oss!


Läs mer om:

Dela
(3)Annons


Annons

Laddar nästa sida…