Annons

Annons

Varför får jag inte orgasm?

Dela
(0)

KVINNOLÄKAREN. Kan det finnas några fysiologiska förklaringar till att jag inte får orgasm eller sitter det bara i huvudet? Jag tycker att jag har ett bra samliv med min man, som jag varit gift med i snart 30 år, och han gör det verkligen skönt för mig, men någon explosion som andra kvinnor talar om får jag inte. Vet heller inte riktigt vart jag ska vända mig för att få hjälp, om du tror jag behöver det.
Längtande hustru

Annons

Orgasm kan upplevas olika och jag tror inte att alla kvinnor skulle beskriva det som en ”explosion”. Att du har ett bra samliv med din man och att du upplever att han verkligen gör det skönt för dig är en jättebra start. Om man spänner sig och ”försöker för mycket” eller oroar sig, tror jag det blir svårare. Det gäller ju för dig att kunna slappna av helt och ”släppa kontrollen”. För en del kvinnor kan det vara svårt. Om man är orolig att något är fel tror jag det kan bli en låsning så att det blir ännu svårare att slappna av. Det bästa är nog att inte se orgasmen som ett mål som måste uppnås, utan försöka njuta och fokusera på kroppslig och andlig närhet och sensualitet. Du kan naturligtvis också vända dig till en sexterapeut om du tycker att du vill diskutera detta mer specifikt. Det finns även kurser ni kan delta i om ni båda känner för det, t ex parkurser i tantra.

 

Har du en fråga till kvinnoläkaren? Mejla oss här!  


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…