Annons

Annons

Vårens lyxiga droppar

Dela
(0)

snödroppar

I flera veckor har jag nu kunnat njuta av årets första blomsterbuketter från täppan – inomhus i vas, snödroppsbuketter. Skira, men robusta, står de längre än tulpanbuketter inne i rumsvärmen.

Annons

Tack fåglarna och tack Moder Natur. Eller tack till mig själv för att jag inte varit så nitisk i min ogräsrensning.

Tidigare om åren har jag haft några enstaka tuvor. I år har de fullständigt exploderat; i rabatter, i gräsmattan och bakom buskar – överallt. Det känns väldigt rikt att kunna plocka flera gäng att sätta in – utan att det märks i trädgården.

Snödroppar som trivs förökar sig både sidolökar och frösådd. Men i den ordningsammes trädgård är det lätt att de rycks bort redan i sin vagga. Snödroppen kommer upp som små tunna grässtrån och många hackas upp i tron att de är ogräs.

Förmodligen har jag varit ovanligt slarvig i min rabattrensning vilket jag gläds åt nu.

Snödropparna, som är amaryllis-släktingar, är lätta att flytta, det är bara att gräva upp en tuva med sina lökar och flytta eller ge bort.

Och tar du in dem i vas så ställ dem gärna lite högt så att du kan beundra deras skira skönhet underifrån!

Maud Holmberg Klyft

snödroppe 2

snodroppe

 

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…