Annons

Annons

Vårens goda kassler

En god vardagsmiddag fixar vi lätt med kassler. Och lika tacksamt är det att servera den med lite lyxigare tillbehör. Prova gärna vår nya favorit – kassler med gröna primörer och en luftigt lätt hollandaisesås!

Dela
(11)

Kassler

Festlig kalaskassler med fina tillbehör!

4 port
400 g kassler
1 msk smör eller rapsolja

Hollandaisesås
150 g smör
3 äggulor
1 msk vitvinsvinäger
10 dragonblad
2 msk pressad citron

Tillbehör
2 morötter
200 g grön sparris
200 g gröna ärter
Garnering
ärtskott

Annons

Servering
mandelpotatis eller delikatesspotatis

 

Gör så här
1. Hollandaisesås: Låt smöret smälta i en kastrull utan att det tar färg. Låt stå tills allt det vita (proteiner, mjölksocker och vatten) har sjunkit till botten.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Blanda äggulor, vinäger och dragon i en kastrull. Vispa på låg värme till en fluffig kräm. Det får inte koka! Ta kastrullen från värmen och rör ner smöret (ej bottensatsen) lite i taget. Rör tills du har en tjock sås. Det är viktigt att alla ingredienser håller samma temperatur och att de blandas varsamt. Smaka av med salt och peppar. Droppa i lite citronsaft i taget till lagom syra.

3. Tillbehör: Skala och skär morötterna i långa tunna band med potatisskalare. Skär bort nedersta delen på sparrisen. Förväll sparrisen i lättsaltat vatten 5 min. Låt morotsbanden och ärterna koka med de sista 2 min. Låt rinna av ordentligt i durkslag.

4. Skär kasslern i skivor och stek hastigt i smör i stekpanna.

5. Lägg upp på serveringsfat och garnera med ärtskott. Servera såsen separat.

 

Läs mer

 Ädelostfylld kycklingfilé

Njut av en god kasslerpaj 

Purjolåda med kassler 

 

 

Av Janet Gustavsson
Foto: Erik Karlsson



 

Läs mer om:

Dela
(11)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…