Annons

Annons

Vår syster har tagit mammas pengar!

Dela
(0)

RELATIONER Min mamma är dement och min ena syster som bor nära henne hjälper henne och tar hand om hennes ekonomi och räkningar. Hon har fått fullmakt av mamma att göra detta. När jag och en bror nyligen var hemma hos mamma och kollade igenom hennes papper så såg vi att vår syster tagit ut en massa pengar från mamma – och tagit dem själv! Vi blev båda arga och ledsna. Vår mamma hade en del pengar sparade just för sin ålderdom, men nu är mycket borta. Jag kunde inte drömma om att vår syster skulle agera så här och nu är vi chockade och vet inte vad vi ska ta oss till. Vi har inte förmått oss till att prata med vår syster och nu vill vi ha ditt råd! Det känns hemskt om man skulle behöva polisanmäla sin egen syster.

Annons

Besvikna
Jag förstår verkligen att ni är chockade och ledsna över att upptäcka det här om er syster. Självklart är det väldigt tråkigt att behöva polisanmäla en nära anhörig. Jag tycker att ni i första hand ska prata med er syster och berätta vad ni upptäckt. Be henne berätta och förklara vad som hänt. Det kan vara så att hon insett att hon förr eller senare skulle bli avslöjad och att hon därför känner det som en lättnad.
Ni måste sedan prata om hur ni ska göra. Det är inte säkert att ni behöver polisanmäla. Kanske kan ni göra upp om att er syster betalar tillbaka till er mamma vilket säkert är det bästa för er mammas skull. Sedan är det säkrast att någon av er andra tar över och hjälper er mamma i stället så att inte er syster längre ansvarar för det.

Vill du fråga något? Mejla oss!


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…