Annons

Annons

Vår dotter är rädd för sin pappa

Marie är i en svår situation. Hon har förlåtit sin man för att han slog henne. Men deras dotter kan inte göra det och vill att Marie bryter med honom.

Dela
(15)

Vår dotter är rädd för sin pappa

Kent och jag hade varit ett par i tretton och gifta i nio år när det katastrofala hände. Vi hade det bra tillsammans, vi två och vår dotter Klara, som är elva år.

Både Kent och jag gillar hus och hem. Inredning är vårt stora gemensamma intresse och vi hade fått tag på ett sekelskifteshus med snickarglädje. Tidigare ägare hade förstört mycket, men för oss var det ett nöje att ta fram det gamla och återställa huset som det en gång hade varit. Kök, badrum och toaletter skulle förstås vara moderna.

Annons

Ekonomin satte i och för sig gränser, men vi renoverade i vår egen takt. Vi tog ett rum i taget. Det fick inte bli kaos eftersom vi ju bodde i huset.

Det var när vi skulle började renovera stora salen som allt brakade ihop. Allt material var beställt och planeringen var klar när Kent blev sjuk. Han fick giftstruma och drabbades väldigt hårt. Han gick snabbt ner i vikt, blev ängslig och irriterad och oroade sig för hur det skulle gå med byggnationen.

Dessutom skulle räkningarna betalas samtidigt som han blev sjukskriven och troligen skulle vara det under en längre tid. Kent gjorde några tappra försök att trots allt försöka bygga, men det fungerade inte. Att ta in professionell hjälp hade vi inte råd med och det ville vi egentligen inte, renovering var ju vårt stora intresse.

Han vrålade rakt ut

Så en söndag kände Kent sig bättre och tyckte att vi skulle hjälpas åt med dörrkarmarna. Medan vi höll på rasade en karm och ramlade rakt på en målarburk så att färgen rann ut på golvet.

Då brast det för Kent. Han vrålade rakt ut att det var mitt fel och gav mig ett kraftigt slag över munnen så att det började blöda. Klara kom nerrusande från sitt rum och blev såklart rädd. Han hade aldrig sett sin pappa så arg, annars är han en lugn person som sällan höjer rösten.

Kent rusade ut och vi hörde bilen köra iväg. Jag var ledsen, arg och förtvivlad. Aldrig hade jag kunnat tro att Kent skulle slå mig. Men mest oroade jag mig för Klara som var helt otröstlig för att hennes pappa hade slagit hennes mamma. Mitt i all ilska blev jag rädd att Kent skulle skada sig själv.

En stund senare ringde en polis och berättade att Kent hade råkat ut för en trafikolycka. Han hade kört rakt ner i älven. Som tur var hade en man, som var brandman, passerat just då och han hade räddat Kent ur bilen och ringt efter ambulans. Kent hade inte fått några skador.

Polisen kunde inte förstå hur Kent hade kunnat köra rakt ut i älven. Det fanns inga bromsspår och det var inte något fel på bilen. Kanske misstänkte de att det var ett självmordsförsök.

Kent är mitt livs kärlek

Jag anmälde aldrig Kent för misshandeln. Han hade det svårt nog ändå och vi var överens om att vi skulle fortsätta tillsammans. Han opererades sedan för struman och efter det stabiliserades hans humör. Allt blev som vanligt igen, med ett stort undantag.

Klara var rädd och hade ångest. Hennes pappa hade slagit hennes mamma och sedan försökt göra slut på sig själv. Hon tyckte att jag skulle lämna Kent och var misstänksam mot honom.

Skolkuratorn märkte att Klara mådde dåligt och vår dotter fick börja gå på samtal på BUP, Barn- och ungdomspsykiatrin. Hon mår bättre nu men vill fortfarande att jag ska lämna Kent.

Men jag vill inte lämna mitt livs kärlek. Jag vet att han aldrig kommer att slå mig igen. Samtidigt måste jag tänka på vår dotter. Jag är i en svår situation men hoppas att Klara lugnar ner sig och blir lika övertygad som jag att det aldrig upprepas.

Marie

 

Läs mer

Vårt barnbarn kidnappades av sin mamma

Får jag någonsin träffa min dotter igen?

Jag dödade inte min styvmamma


Läs mer om:

Dela
(15)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…