Annons

Annons

Saftig vaniljtosca i långpanna som räcker till många!

Fyll långpannan med godbitar – kombinationen vanilj och 
kokostosca är oslagbar!

Dela
(1.1k)

Vaniljrutor med tosca

Många saftiga vaniljrutor med kokostosca blir det av det här receptet. Foto: Pontus Ferneman

Recept vaniljrutor med tosca i långpanna

ca 42 st

Vaniljkräm
1 dl marsanpulver 
(kallvispad)
4 dl mjölk

Kaksmet
400 g smör, mjukt
6 dl strösocker
6 ägg
7½ dl vetemjöl
1½ msk vaniljsocker
1 msk bakpulver

Annons

Kokostoscaglasyr
125 g smör
2½ dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
350 g kokosflingor

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Vispa samman vaniljkrämen.

2.  Kaksmet: Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under rejäl omrörning.

3. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Sikta ner det i smeten. Vänd ner vaniljkrämen i kaksmeten. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30×40 cm, med bakplåtspapper.

4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Ta ut kakan.

5.  Kokostosca: Blanda ingredienserna i en kastrull. Låt toscan sjuda på svag värme någon min. Bred glasyren på kakan och grädda i ytterligare ca 10 min.

6. Låt hela kakan svalna. Skär upp i rutor.

 

Läs mer:

Testa våra populära vaniljrutor – läsarnas favorit!

Vaniljrutor i långpanna



 

Läs mer om:

Dela
(1.1k)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…