Annons

Annons

Pepparkaksrutor med vanilj i långpanna

Många gäster till jul? Då är dessa ljuvliga vaniljrutor med smak av pepparkaka ett säkert kort! Underbart goda med härlig vaniljfyllning.

Dela
(1.44k)

Pepparkaksrutor med vanilj

Kombinationen vanilj och pepparkaka är gudomligt god! Foto: Pontus Ferneman

Pepparkaksrutor med vanilj recept

ca 42 st

10 dl vetemjöl
4 dl strösocker
3 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1½ msk mald kanel
1½ tsk mald kryddnejlika
2 tsk mald ingefära
500 g smör, kallt

Annons

Fyllning
4 ägg
2 dl kvarg
5 dl crème fraiche
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker

Garnering
florsocker

Ugn 200°

Gör så här

1. Arbeta snabbt samman mjöl, socker, vaniljsocker, bakpulver, kryddor och tärnat smör till en smuldeg. Tryck ut hälften av degen i en långpanna, ca 30×40 cm, med bakplåtspapper.

2. Fyllning: Blanda ägg, kvarg, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Häll fyllningen över smuldegen. Fördela resten av smuldegen ovanpå.

3. Grädda i mitten av ugnen, ca 30 min. Låt svalna. Skär i rutor. Pudra med florsocker före servering.

Tips! Gör gärna smuldegen till botten och toppen i två omgångar, så blir den lättare att hantera. Halvera bara måtten i ingredienslistan när du gör den.

Läs mer:

Ljuvliga vaniljrutor

Ljuvliga vaniljrutor


Läs mer om:

Dela
(1.44k)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…