Annons

Annons

Vaniljgrottor med lime

Dela
(2)

VaniljgrottorEn ljuvlig vaniljkräm och frisk lemon curd göms i de här mumsiga vaniljbullarna.

Vaniljsnurror
ca 36 st

Deg
50 g jäst
4 dl mjölk (rumstemp)
1 dl strösocker
½ tsk salt
11–12 dl vetemjöl
150 g mjukt smör
Fyllning
100 g mjukt smör
100 g färskost, typ philadelphia-
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
ca 1 dl lemon curd
Pensling & garnering
1 ägg
2 msk smör
ca 1 dl strösocker
Ugn 225°

Annons
Gilla Hemmets på Facebook


Gör så här
1. Smula ner jästen i en skål. Lös upp jästen i mjölken. Tillsätt socker, salt och ca hälften av mjölet.
2. Klicka i det riktigt mjuka smöret och blanda till en deg. Tillsätt det mesta av det resterande mjölet. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under duk i minst 1 timme.
3. Fyllning: Rör samman smör, färskost, florsocker och vanilj.
4. Dela degen i två bitar. Rulla ut till två längder, skär ut ca 18 bitar av varje. Rulla till bullar. Lägg dem på plåt med bakpapper. Låt jäsa ca 20 min. Lägg en klick fyllning + en klick lemon curd i varje bulle. Låt jäsa ytterligare ca 10 min.
5. Pensling & garnering: Pensla bullarna med lätt uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 8 min.
6. Pensla med smält smör och vänd dem i socker.

Av Boel Ottmer Foto: Pontus Ferneman

Recept på fler läckra bullar hittar du här:

Hallonbullar med kokos

Världens bästa kanelbullar

Underbara blåbärsbullar

 

 



 

Läs mer om:

Dela
(2)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…