Annons

Annons

Vaniljfyllda wienerbröd

Wienerbröd blir allra godast med egen hemgjord vaniljkräm till fyllningen. Men vill du göra snabbare wienerbröd kan du använda kallrörd marsansås istället.

Dela
(1)

Vaniljfyllda wienerbröd

Vaniljfyllda wienerbröd. En riktig klassiker på fikabordet!

6 st
1 förp fryst smördeg

Vaniljkräm
1 vaniljstång
3 äggulor
3 dl standardmjölk
3 msk strösocker
11/2–2 msk maizena majsstärkelse
11/2 msk rumsvarmt smör

Pensling
1 ägg
2 krm vatten

Garnering
12 hallon
florsocker

Annons

Ugn 250°

 

Gör så här

1. Vaniljkräm: Börja med vaniljkrämen. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg stång och frön i en kastrull tillsammans med äggulor, mjölk, socker och maizena. Vispa ihop.

2. Låt blandningen sjuda upp, den får inte koka. Rör hela tiden. När krämen börjar tjockna, häll över den i en skål och tillsätt smöret. Rör tills det har smält. Låt krämen svalna.

3. Tina smördegsplattorna enl anv på förp. Lägg på en bakpappersklädd långpanna. Vik in kanterna mot mitten och tryck till ordentligt, annars släpper kanterna i ugnen.

4. Lägg en klick vaniljkräm i mitten av varje smördegsplatta. Vispa ägg och vatten och pensla wienerbröden med.

5. Grädda mitt i ugnen, 7–10 min, tills de fått en fin gyllene färg. Toppa varje wienerbröd med två hallon och sikta över florsocker.

 

Läs mer:

Muffins med jordgubbar och lemon curd

Snabba rulltårtan med hallon och mandelmassa

Hallontosca i långpanna 

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(1)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…