Annons

Annons

Vaniljbullar med jordgubbsfyllning

Vetebullar fyllda med vaniljkräm och jordgubbssylt med choklad på toppen. Ljuvligt!

Dela
(0)

Vaniljbullar med jordgubbsfyllning

49 st
Deg
11–12 dl vetemjöl
3/4 dl strösocker
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
175 g smör, mjukt
¾ pkt jäst
3½ dl mjölk (kall)
1 litet ägg

Fyllning
3–4 dl vaniljkräm, klicka här för recept >>
1–1½ dl jordgubbssylt

Annons

Pensling & garnering
uppvispat ägg
ca 100 g mörk choklad

Ugn 225–250°

 

Gör så här

1. Deg: Blanda 11 dl av vetemjölet med socker, bakpulver och salt. Finfördela smöret i mjölblandningen.

2. Lös jästen i mjölken. Rör i ägget. Blanda med mjölblandningen. Tillsätt ev mer mjöl. Arbeta samman till en smidig deg. Låt jäsa under duk i ca 1½ timme.

3. Kavla ut degen till 49×49 cm. Skär eller sporra 7×7 cm stora rutor.

4. Fyllning: Lägg en klick vaniljkräm och lite sylt på varje ruta. Vik in snibbarna och nyp samman. Lägg knytena i formar. Låt jäsa under duk i 30–40 min. Pensla med ägg.

5. Grädda i mitten av ugnen 6–8 min. Garnera med smält choklad.

 

Läs mer:

Sockerdoppade vanilj- och blåbärsbullar

Världens godaste kanelbullar

Mumsiga äppelbullar

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…