Annons

Annons

Vandra i pilgrimernas spår i Spanien

Följ med på en bekväm pilgrimsvandring i behagligt tempo. På vägen hinner vi njuta av både magisk natur och svindlade historia.

Dela
(0)

Historiska platser finns hela vägen längs vandringen.

På den här resan får du uppleva härliga spanska landskap, medeltidsstäder med vackra kyrkor och mer än 1 000 års historia – med en skandinavisktalande reseledare. Har du normalt en god hälsa och är van att gå i skog och mark, är du social och kulturintresserad – då är detta resan för dig, oavsett om du reser tillsammans med någon annan eller ensam.

”Vägvisarsten” med Santiago-symbolen, ”snäckans väg” inristat i stenen. Dessa gula markeringar finns längs hela vägen för att visa att du går rätt.

Vi följer den anrika rutten Camino Francés men gör vandringen lite enklare och tar de längsta etapperna med buss, vi sover på bra hotell och smakar på regionens goda mat och dryck. Vi har trevligt på vägen, och med på vandringen följer två guider, en går först och en går sist. Dagsetapperna är på mellan 2 och 6 timmar, och underlaget varierar mellan stigar, skog och asfalt. Vi har bussen med oss, så om du skulle behöva stå över en dag finns det möjlighet att ta bussen i stället för att gå.

Resan kombinerar naturupplevelser med mysiga städer.

Varje dag besöker vi historiskt och kulturellt intressanta platser längs vägen. I Villalcázar de Sirga besöker vi till exempel tempelriddarnas kyrka där vi hittar prins Felipes grav. I Astorga tittar vi på domkyrkan och det imponerande Biskopspalatset som ritades av Barcelonas store arkitekt Antoni Gaudí.

Upplev den pampiga katedralen i Santiago!

Vi passerar också Cruz de Hierro, Järnkorset, som markerar den högsta punkten på Camino Francés, 1 482 m ö h. Här brukade pilgrimerna lägga ifrån sig stenar de bar med sig, som en symbol för att de släppte en börda. Vi missar inte heller det intressanta benediktinerklostret i Samos, som är ett av de viktigaste stoppen för pilgrimer. Det här är en upplevelse för livet!

 

Höjdpunkter under resan:

1. Vi vandrar längs ledens vackraste etapper.

2. Bussen tar allt vårt bagage.

3. Vi bor på bra hotell.

4. Vi får höjdpunkterna och de intressanta berättelserna.

 

Vill du veta mer om resan?
Genom att klicka på den röda knappen här under kommer du till Aller travel där du kan läsa fullständigt dagsprogram, se datum för avgångar, priser och mycket mer.


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…