Annons

Annons

Välkommen till mitt julpyntade Kina-hem!

Dela
(0)

decor2

Isa i vår soffa, som stod i lägenheten när vi flyttade in. Katt- och renkuddarna kommer från ett storköp som väl bäst kan jämföras med ett svenskt ICA Maxi. Ljusstakarna och brickan, loppisfynd från Sverige. Tavlan t v från Ikea, t h en världskarta på kinesiska och engelska.

Vi hade med oss alldeles för få prylar från Sverige. Det har varit svårt att få till mysfaktorn i vår lägenhet. Inredningsbutiker är ganska sällsynta här i Shanghai och jag speciellt mycket saknar jag förstås de skånska loppisarna. När vi bor i Sverige gör jag loppisrundor varje helg.

Annons

Jag är långt ifrån nöjd med vårt julpyntade hem. Men jag vill ändå bjuda hem er! Stig in!

decor3

Mitt senaste containerfynd gör sig fint på Billyn som fanns i lägenheten när vi flyttade in.

decorblomst

Julblomman gav jag 20 kr för. Eftersom det är svårt att hitta krukor klädde jag den i ett retrotyg som jag hade med mig hemifrån Sverige. Uggla från Kina. Konstverkens skapare kommer båda från vår hemby Harlösa. Kerstin Jakobsson t v och Arnold Hagström t h.

decorduk

Svårt att få julstämning när det fortfarande är 10 grader utomhus! Lapptäcksduken har jag själv sytt.

decorfåglar

Ett loppisfynd som fick följa med till Shanghai! Visst är den söt? Nu hänger den på köksväggen.

Decor1

Kvällsutsikt från vårt köksfönster. Glasburkar och plastkransar från Ikea, ljusstakar från loppis, Stelton kaffekanna, bricka från kinesiska Walmart.

decorkatt

Katter från franska Carrefour, som har flera varuhus här i Shanghai. Ljus och ljusfat från Ikea. Duk från loppis. Bröd med gräslök från matmarknaden på andra sidan gatan.

decorsanta

Hustomten! Han sjunger Jingle bells om vi trycker på handen.

decorstar

Jag är inte nöjd, men…hellre ful än utan. Från Ikea.

decorkula

Jo, jag syr upp kulor i gardinerna här också.

decorvas

Färgad vide och diverse vaser. Kulor från Ikea.

Vill du se vår presentkalender och bambustegen jag köpte på marknaden, klicka här.

Gilla Hemmets på Facebook
decorhamster

….men nu har jag gett upp min karriär som julpyntare och kelar med låne-hamstrarna istället. De ska bo hos oss medan våra vänner och deras au pair, Theja från Malmö, åker hem i jul. Här får Oscar en puss av Theja.


Läs mer om:

Dela
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…