Annons

Annons

Valentins chokladhjärtan

Dela
(0)

Chokladhjärtan

Släpp loss fantasin när du dekorerar!
Valentins chokladhjärtan
10–12 st
175 g mjukt smör
3 dl strösocker
2 msk ljus sirap
3 ägg
2 dl vetemjöl
1½ dl kakao
2 tsk vaniljsocker
Kräm
150 g philadelphiaost
75 g mjukt smör
½ dl lemon curd
1½dl florsocker
Garnering
100–200 g färdigkavlad rosa marsipan (t ex tårtlock)
100 g mörk choklad
ev strössel
Ugn 175°

Annons

Gör så här
1. Rör smör och socker vitt och poröst. Tillsätt sirapen och äggen, ett i taget, under omrörning.
2. Blanda vetemjöl, kakao och vaniljsocker. Vänd ner det i äggsmeten. Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 22×30 cm, med bakpapper.
3. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Låt svalna och gärna stå i kylen till nästa dag.
4. Ta ut hjärtan av bottnen med ett pepparkaksmått.
5. Garnering: Ta med pepparkaksmått ut hjärtan av marsipanlocket. Lägg dem ovanpå chokladhjärtana.
5. Kräm: Vispa samman philadelphiaost, smör, lemon curd och florsocker (lite i taget). Spritsa krämen längs kanten på hjärtana. Garnera ev med smält choklad och strössel också.

Av Boel Ottmer Foto: Pontus Ferneman



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…