Annons

Annons

Vågar jag satsa på kärleken?

Dela
(0)

RELATIONER. Jag är en man på 76 år som har haft det svårt med mina relationer. Min första fru lämnade mig efter 25 år utan att jag förstod varför. Det tog hårt och jag blev ledsen. Sedan träffade jag en ny kvinna som jag bodde ihop med i nästan 10 år. Hon hade vuxna barn sedan innan. Men hon blev sjuk och avled efter ett tag och då blev det tjafs med hennes barn om huset trots att vi hade skrivit papper. Jag ville inte bråka så jag köpte en liten lägenhet och flyttade. Nu har jag nyligen träffat en dam genom en kurs jag gått och det känns roligt. Jag vill nog påstå att det känns som om jag är en nyförälskad femtonåring. Jag är arg på mig själv för jag borde vara mer förnuftig, men det är svårt. Vi träffas en hel del och jag vill gärna ha ett förhållande med henne men är rädd för hur det ska bli. Jag vet inte om det är dumt att ge mig in i något när jag är så gammal. Jag är också rädd att det ska sluta illa som i mina tidigare relationer. Vad säger du, Maria? Ska jag våga satsa på kärleken igen?
Tveksam

Jag vill verkligen ge dig ett rungande JA på din fråga. Självklart ska du satsa på kärleken igen och absolut inte vara arg på dig själv för att du känner dig kär som en femtonåring. Var snäll mot dig själv i stället och gläd dig över att du får uppleva det här. Vi har aldrig några garantier i livet för hur saker kommer att bli, men om vi aldrig vågade satsa skulle livet bli ganska trist och torftigt. Jag förstår att du haft det jobbigt med dina relationer som slutat på ett tråkigt sätt. Men under tiden de pågick gav de säkert mycket till dig av kärlek, samhörighet och glädje. Relationer är svårt och man satsar av sig själv när man ger sig in i en relation. Man kan bli ledsen och sårad, men man kan också få oändligt mycket som gör livet värt att leva. Du och den här damen du träffat kan få många fina år tillsammans om det vill sig. Eller så blir det en kortare period och kärleken rinner ut i sanden eller kanske övergår i vänskap. Oavsett har du mycket att vinna och kärleken har inte någon åldersgräns.

Annons
Gilla Hemmets på Facebook

Har du en fråga om relationer? Mejla oss! 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…