Annons

Annons

Vad kan hjälpa mot menssmärtan?

Dela
(0)

KVINNOLÄKAREN. Min dotter har så svåra smärtor i samband med att hon fått sin menstruation. Smärtan sprider sig ner i benen och hon är helt förtvivlad. Vad kan jag göra för att hjälpa henne? Jag vill inte att hon ska börja med p-piller, även om jag hört att det kan lindra.
Orolig mamma
Det är vanligt att kraftiga menssmärtor sprider sig mot ryggen eller känns ned i benen. I första hand kan du ge henne en kombination av Alvedon eller Panodil 1 gram och Ipren 400 mg. Det är viktigt att börja med smärtstillande så fort hon känner att mensvärken börjar. Man ska inte vänta tills intensiteten byggs upp, eftersom det är svårare att behandla smärtan när den redan blivit intensiv. Om denna kombination inte hjälper bör ni gå och prata med en allmänläkare eller gynekolog.
Du skriver inte hur gammal din dotter är, men nästa steg är att prova p-piller. P-piller brukar vara mycket effektiva, eftersom de hämmar ägglossningen. Man kan även ta flera kartor i rad, för att slippa ha mens så ofta! Det finns många olika sorters p-piller nu och det brukar gå att hitta något som passar.

Annons
Gilla Hemmets på Facebook

Har du en fråga till kvinnoläkaren? Mejla oss här! 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…