Annons

Annons

Ursäkta röran, Maria-fiering pågår!

Dela
(0)

När vi varit på jakt efter ny bostad har det ofta slagit mig, att det värsta är inte hus eller lägenheter som måste renoveras. Det värsta är när andra nyligen renoverat i en stil som man själv inte gillar. Det känns betydligt bättre att riva bort gammalt & slitet än att riva bort nytt & fult. Det låter kanske bortskämt, men jag bor nog hellre i en helt omodern miljö, än i en modern inredning som inte alls är ”jag”.

Annons

I huset i skogen har någon tidigare ägare tapetserat sovrummet i en blommig tapet som är lite för söt för min smak. Bröstpanelen gillar jag heller inte.

Våra engelska vänner har väldigt roligt åt detta, för de har lagt en halv förmögenhet på att sätta bröstpanel i hela sitt hus.

En morgon när jag vaknade och slog upp ”tittorna” stirrade jag som vanligt in i tapeten.

Skillnaden den här morgonen var att jag sovit ovanligt gott och att jag nu såg, att det värsta var nog egentligen inte blomtapeten. Det värsta var att garderoben var målad i en vaniljvit färg som inte alls passar ihop med den vita basen i tapeten.

Samma förmiddag hade jag turen att komma över de här underbara noterna från 30- till 50-talet på Röda korsets Kupan.

Sen föll allt på plats. I färgaffären visade jag upp det mörkt gammelrosa notomslaget i mitten och fick en burk med samma färgnyans med mig hem. Sen köpte jag en retroduk som matchar. Målade om skåpet. Hittade ännu ett retrotyg hemma. Sydde två kuddar av tygen.

Nu ska jag nog få ordning på sovrummet. Mariafiera det, som en kompis brukar säga.

Oh, vad jag är nöjd!

Håll gärna utkik i nästa veckas nummer, Hemmets Veckotidning nr 16. Då börjar jag skriva krönikor under vinjetten Livet på landet!

AV MARIA SVEMARK

Vilket är ditt vårprojekt? Maila mig gärna på [email protected]


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…