Annons

Annons

Uppgång och fall

Dela
(0)

Så här glada och lättfotade var både jag och hunden Meggie i påskas när familjen hälsade på ”syster mi” med familj  i Falsterbo.

Min syster Lisa var lika lätt hon. Kolla hundarna, de var en idealisk hejarklack!

Påskaftons lunch åt vi lax, sill och drack snaps  – och stack sedan till havs. Östersjön låg blank som en spegel framför oss. Den charmiga bastun från 40-talet låg inbäddad bland dynorna mitt på stranden.

Annons

Obs! Det vita vid havet är inte brytande vågor utan IS – precis som på Antarktis.

Minus 1 grad i luften och plus 4 i vattnet. Vi rusade ut ur bastun alldeles kokheta samtidigt som vi skrek stora vårskriket för att få kraft. Spräckte skaren med våra bara fötter och doppade oss snabbt som ögat. Sen vips in i bastun igen. Två dopp blev det, det andra var klart skönast!

Roligast var ändå hundarna, de blev väldigt förvånade över vårt plötsliga badsug kan jag berätta. Men slängde sig glatt i plurret de också – alltid lika glada och lojala.

På kvällen drack vi massor av vin och åt lammstek med KRÄMIG potatisgratäng. Följt av ett jättestort glass-ägg (med vaniljglass som äggvita  och mangoglass som äggula inuti). Placerat i ett fågelbo av kolasnören med prickiga chokladägg runtomkring (Lisa med dotter Maja hade gjort den imponerande skapelsen, tyvärr inget HV-recept…). Ni fattar va. Omöjlig dessert att motstå – även för Lady Light!

Och mycket riktigt, det blev som jag befarade. Så här glad blev jag nyss när jag vägde mig på jobbet. + 1,4 kg sedan den 26:e mars (6 dagar sedan). Känner mig plötsligt TUNG både i kropp och sinne. Men men, med tanke på att man bara lever en gång och att det  bara är påsk en gång om året var det helt klart värt det!

Nu är det vatten och bröd (Finn Crisp) som gäller hela veckan. Ska fundera på om jag vågar gå på VV-mötet i morgon och få frosseriet svart på vitt. Får trösta mig med att jag troligen inte är ensam looser där. Vi är ju bara människor:-)

Ha en bra vecka!

/Stina


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…