Annons

Annons

Så undviker du övervattningen av dina krukväxter – för alltid

Dela
(6)

krukväxter inomhus skötsel

Att övervattna sina krukväxter är ett av de vanligaste sätten att ta död på blommorna. Det kan vara svårt att veta hur mycket vatten växten vill ha och det är ju egentligen av ren välvilja som vi råkar dränka våra stackars växter.

Annons

Det här smarta knepet gör att du aldrig igen behöver oroa dig för att övervattna. Lösningen är superenkel och stavas isbitar!

Gilla Hemmets på Facebook

Istället för att dra fram vattenkannan en gång i veckan kan du helt enkelt gå till frysen och plocka fram några isbitar istället – på det sättet har du kontroll över hur mycket vatten som kommer i krukan. Placera några små, eller en stor, i krukan och låt den smälta.

Orkidéer gillar det extra mycket!

Metoden är praktisk också eftersom den ger både rötter och jord tillräckligt med tid att absorbera vattnet ordentligt. Detta är extra fiffigt när det gäller lite mer komplicerade växter som till exempel orkidéer vars rotsystem behöver vara välfuktat men utan att vattnet stannar längst ner i krukan och förstör rötterna.

Källa: countryliving.com
Text: Malin Perlheden
Bild: Shutterstock

Läs också

Hur ofta ska man tvätta håret?

hur ofta ska man tvätta håret?

Fynda vrålsnygga krukor – direkt från oss!

”Äntligen hemma”-profilen Hanna Wessman har designat en serie superfina krukor i keramik. Nu kan de bli dina till ett riktigt bra pris!

Läs mer och beställ i vår shop!


Läs mer om:

Dela
(6)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…