Annons

Annons

Undrar ni hur det gick

Dela
(0)

..med min spanskkurs? 40 timmar varade den och – ja, vad ska man säga…Inte pratar jag flytande spanska nu – det gör jag inte! Långt ifrån… Men det var två riktigt roliga veckor som jag inte ångrar en sekund av!  Lite mer förstår jag nog och lite mer vågar jag också prata själv! Små framsteg som inspirerar! Problemet är ju att spanjorerna pratar så fruktansvärt fort! Är svårt att hinna höra efter… Och i Barcelona är språket lite extra förvirrande eftersom man här inte pratar spanska utan katalanska! Jag försöker lyssna på nyheterna på TV varje morgon och då gäller det om man vill försöka förstå och vänja örat att välja en spansk kanal! Nu gäller det att inte ge sig utan kanske ta en ny kurs hemma i höst! Får bli ett nytt projekt i mitt spännande passionärsliv!  Så här mycket kan jag i alla fall klara – beställa en stor kopp gott kaffe och en underbar skinkmacka! På katalanskt vis är brödet inte smörat utan man gnider det med färsk solmogen tomat innan skinkan! Ibland också lite vitlök och några droppar god olivolja… Mums!

Annons
Gilla Hemmets på Facebook


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…