Annons

Annons

Ugnsomelett med sparris och mandel

Lättkokt sparris gör sig fint i en krämig ugnsomelett med rostad mandel på toppen!

Dela
(0)

Ugnsomelett med sparris och mandel

4 port
50 g grön sparris
50 g flagad mandel
3 ägg
5 dl vispgrädde
80 g riven parmesanost
salt och peppar
Ugn 175 °

Gör så här

1. Skär bort nedersta delen av sparrisen. Koka den ca 8 min i lättsaltat vatten. Häll av sparrisen och lägg den i kallt vatten.

Annons

2. Rosta mandeln i torr stekpanna utan något fett.

3. Vispa samman ägg, grädde, parmesan samt lite salt och peppar.

4. Torka av sparrisen på en handduk. Skär den i bitar och lägg i en avlång ugnsfast form. Häll över äggsmeten och ställ in i ugn tills äggstanningen stannat, 20–25 min. Strö över mandeln.

Gilla Hemmets på Facebook

 

Läs mer

Sparris och potatis, ja tack!

Åh, ljuvliga sparris

Äntligen tid för sparris

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…