Annons

Annons

Ugnsomelett med sparris och mandel

Lättkokt sparris gör sig fint i en krämig ugnsomelett med rostad mandel på toppen!

Dela
(143)

Ugnsomelett med sparris och mandel

4 port
50 g grön sparris
50 g flagad mandel
3 ägg
5 dl vispgrädde
80 g riven parmesanost
salt och peppar
Ugn 175 °

Gör så här

1. Skär bort nedersta delen av sparrisen. Koka den ca 8 min i lättsaltat vatten. Häll av sparrisen och lägg den i kallt vatten.

Annons

2. Rosta mandeln i torr stekpanna utan något fett.

3. Vispa samman ägg, grädde, parmesan samt lite salt och peppar.

4. Torka av sparrisen på en handduk. Skär den i bitar och lägg i en avlång ugnsfast form. Häll över äggsmeten och ställ in i ugn tills äggstanningen stannat, 20–25 min. Strö över mandeln.

 

Läs mer

Sparris och potatis, ja tack!

Åh, ljuvliga sparris

Äntligen tid för sparris

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson



 

Läs mer om:

Dela
(143)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…