Annons

Annons

Ugnsbakad majskyckling, matvete och spetskål

Att Sveriges mästerkock Filip Poon är en mästare på att kombinera smaker visar han i det här receptet!

Dela
(0)

ugnsbakad majskyckling

Fler recept av Sveriges mästerkock: 

Persiljerot- och palsternackssoppa

Smörstekt röding och aromatiska grönsaker

Här kan du läsa en intervju med Filip Poon!

 

4 port
Kyckling 
4 majskycklingbröst med skinn
salt, gärna flingsalt
2 msk olivolja
Matvetesbädd
2 burkar matvete (Zeta)
salt, gärna flingsalt
ca 2 dl vatten
3 dl frysta ärter
2 msk konc kycklingfond
1 knippe salladslök
2 msk smör
Buljongsjuden spetskål
100 g smör
1 spetskålhuvud
3 dl vatten
salt
3 msk konc kycklingfond
Garnering & servering
1 pkt bacon, 140 g
inlagd lök, se separat recept
ärtskott
persilja
rädisor
Ugn 140 grader

Annons
Gilla Hemmets på Facebook

 

Gör så här 

1. Kyckling: Sätt ugnen på 140 grader. Salta kycklingbrösten och stek i olja i stekpanna på båda sidor till gyllene färg. Placera i en ugnsform och ställ in i ugnen. Låt stå tills kycklingen är genomstekt, när innertemperaturen är 63 grader.

2. Buljongsjuden spetskål: Bryn smöret i en kastrull. Hacka spetskålen i grova bitar. Stek den i det brynta smöret. Tillsätt vatten, en nypa salt och kycklingfond. Låt sjuda i ca 5 min, kålen ska ha ett visst tuggmotstånd.

3. Matvetesbädd: Skölj matvetet och häll det i en annan kastrull. Tillsätt salt efter smak, en skvätt vatten (ca 2 dl), ärter och kycklingfond. Sjud på medelvärme tills ärterna är klara, ca 5 min. Tillsätt hackad salladslök och smör, blanda samman. Smaka av med salt.

4. Garnering & servering: Klipp baconet i småbitar och stek det knaprigt. Häll upp spetskålen i en skål. Lägg upp matvetesblandningen på en tallrik eller ett serveringsfat. Lägg kycklingen ovanpå. Garnera med inlagd lök, ärtskott, persilja och tunt skivade rädisor. Strö över knaperstekt bacon.

Recept: Filip Poon

Foto: Pontus Ferneman

 

 



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…