Annons

Annons

Tvillingsystrarna vann 6,3 miljoner!

Dela
(0)

Rita Lindgren vann på Miljonlotteriet och delade med sej till sin syster Maud

Nu ska vi resa så mycket vi orkar, säger Rita och Maud.

När kvinnan i luren presenterade sig var Rita bestämd, hon ville inte köpa fler lotter. Och talet om en mångmiljonvinst var säkert bara en bluff! Men efter ytterligare några telefonsamtal gick sanningen upp för systrarna…
– Vilken chock, det blev kaos i hjärnan!

Annons

Tvillingsystrarna Rita Lindgren och Maud Rossi, 75 år, brukar träffas och äta lunch tillsammans. En gråtrist vinterdag i början av året drack de kaffe och åt smörgåsar hemma hos Rita i Limhamn, utanför Malmö.
– Vi gnällde över vädret och ville hitta på något roligt, men Maud hade inga pengar, berättar Rita.
– Min pension är låg trots att jag har arbetat heltid på arbetsförmedlingen och ofta gick det inte runt, tillägger Maud.
Då ringde telefonen och en kvinna presenterade sig och sa att hon ringde från Miljonlotteriet. Rita meddelade att hon inte var intresserad, men kvinnan envisades med att hon ville prata med Rita.
– Jag sa ju att jag inte vill köpa någon lott, sa Rita då lätt irriterad och ville få slut på samtalet.
Kvinnan i luren frågade om Rita stod upp eller satt ner och när hon fick veta att Rita stod upp bad hon henne sätta sig ner när hon levererade sitt lika fantastiska som oväntade budskap:
– Du har vunnit 6 396 969 kronor!
– Det tror jag inte på. Det kan inte vara sant, sa Rita som var övertygad om att det rörde sig om en bluff eller lurendrejeri.
Men efter att systrarna kollat upp telefonnumret och haft ytterligare ett samtal med Miljonlotteriet stod det klart att Rita hade vunnit drygt 6,3 miljoner. Det var högsta vinsten och den drogs bland alla de lotter som sålts under förra året.
Nyfikna på världen
Rita och Maud växte upp i Malmö och som tvillingsystrar delade det mesta, men var ändå olika både till utseende och sätt. Rita var ljus och Maud var mörk. När de var barn var Rita blyg och Maud mer framåt. Båda var i alla fall tidigt nyfikna på världen utanför Malmö och i slutet på 1950-talet reste de till USA för att arbeta i familj. Rita stannade i tre år, medan Maud återvände hem redan efter ett år.
Livet rullade på för systrarna som utbildade sig, gifte sig och bildade familj och flyttade runt i Sverige. Rita har varit läkarsekreterare och har tre barn och fyra barnbarn. Maud har arbetat på arbetsförmedlingen och har två barn och fem barnbarn. Under många år träffades de mest till födelsedagar och högtider, men på äldre dagar har de hittat tillbaka till varandra och umgås numera ofta och gärna.
– Jag är änka och Maud är skild. Nu har vi bara varandra, säger Rita.
Tidigare har de spelat golf tillsammans, men Rita har tråkigt nog fått sluta eftersom hon har drabbats av diskbråck i nacken. Förr om åren har systrarna åkt på golfresor ihop och bland annat spelat golf i Spanien, Tunisien och Turkiet.
Resor har alltid varit ett stort intresse för systrarna, men för Maud som har en mager pension har det inte varit möjligt att förverkliga så många av resdrömmarna. Rita har haft det bättre ställt ekonomiskt, men som pensionär ökar ju inte inkomsterna precis.
För att kanske kunna förgylla vardagen med en lotterivinst började de prenumerera på lotter från Miljonlotteriet. Rita betalade 160 kronor och Maud 80 kronor för lotterna. Men det blev inga vinster och efter ett tag avslutade de prenumerationen eftersom Maud tyckte att hon inte hade råd. Då det visade sig att det inte var någon vinst på lotterna betalade Rita dem själv.
Så gjordes en extradragning bland lottprenumeranterna under 2013 och det var då Rita blev jackpottvinnare. När Miljonlotteriet sedan hörde av sig med den glädjande nyheten om storvinsten var det självklart för Rita att hon skulle dela den med Maud.
– Jag frågade Maud om hon ville betala sin andel i efterhand och det ville hon. Sedan delade vi upp det så att jag fick 4,3 miljoner och Maud 2 miljoner.
De nyblivna miljonärerna kunde knappt fatta att det var sant att de hade vunnit så mycket pengar.
– Det var en chock och det blev kaos i hjärnan, säger Maud.
– Ja, det kändes konstigt att helt plötsligt ha flera miljoner, tycker Rita.
Fortfarande har de svårt att fatta det, men nu har de kunnat njuta av olika saker som de har köpt för vinstpengarna. Pengarna har gått till var sin ny bil, båda valde en Toyota Yaris hybrid, Rita tog en grå och Maud en röd. De har också köpt möbler och datorer och betalat av på lån. Även barn och barnbarn har fått glädje av storvinsten.
Reste runt i Japan
Eftersom båda tycker om att resa så har självklart resor till olika exotiska resmål stått högt på att-göra-listan. Lika självklart var det att tvillingarna skulle resa tillsammans.
– Det första vi bestämde oss för att göra var att resa till Japan. Det var en dröm som gick i uppfyllelse. Den resan hade jag aldrig haft råd med på min pension, säger Maud.
– Vi kom dit när körsbärsträden blommade och det var så vackert. Vi reste runt och besökte bland annat Tokyo, Kyoto, Osaka och Hiroshima. Vi såg Fuji, bodde på ett traditionellt japanskt värdshus, ryokan, och badade i varma bad. Det var fantastiskt, tillägger Rita.
Maud har dessutom varit i Turkiet och Spanien. Nu i höst åker de på en rundresa till Kina och sedan finns planer på att ta en tur till New York med barn och barnbarn och att resa till Sydafrika.
– Vi vill passa på att resa medan vi orkar och kan. Visst hade det varit roligt om vi hade vunnit de här pengarna för tio år sedan, men vi är ju ändå friska och pigga fortfarande, säger Maud.
De har också varit i Dubai där de både semestrade och spelade in en reklamfilm för Miljonlotteriet.

Vinnarsystrar Maud och Rita

Vilket äventyr, säger tvillingsystrarna om filminspelningen i Dubai.

– Det var roligt. Vilket äventyr – vi kände oss som filmstjärnor! Tänk att få uppleva det här på äldre dagar, säger systrarna och skrattar förtjust.
– Fast det var tufft också, det var 55 grader i öknen när vi filmade. Och inte hade vi något manuskript heller, vi fick själva hitta på vad vi skulle säga. Det var minsann inte så lätt, fortsätter de och skrattar lite till.
Ingen längtan efter lyx
Men trots miljonerna lever Rita och Maud som tidigare till vardags. På så vis har storvinsten inte förändrat livet så mycket för dem. De längtar varken efter lyxprylar eller drömmer om att shoppa loss på kläder och smycken.
– Inte har man lust att äta oxfilé och hummer varje dag. Då blir det ju inte speciellt, säger Rita och tillägger att hon varken köper mer kläder eller prylar än förr.
– Visst har jag råd. Men om jag inte behöver något köper jag det inte.
– Det bästa är väl att man inte behöver oroa sig över pengar längre. Det ger ett lugn. Om något går sönder hemma har man råd att köpa nytt, säger Maud.
Båda är överens om att pengar inte gör någon lyckligare, hälsan och att barn och barnbarn har det bra är långt mycket viktigare. Det roligaste med vinsten är att de kan resa och göra trevliga saker ihop.
– Vi är rätt olika och tycker sällan samma om något. Vi tjafsar en hel del, men vi har också väldigt roligt tillsammans, säger systrarna.

Läs mer om Rita och Maud hos Miljonlotteriet!

AV ANETTE BÜLOW
FOTO: GUGGE ZELANDER, PRIVATA OCH MILJONLOTTERIET


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…