Annons

Annons

Två skäl att klippa till

Dela
(0)

Halsbanden ska vara stora i vår. Detta kostade oss 30 kr på Kupan.

Just nu vill jag sätta saxen i hela min garderob. Anledningarna är två:

1: Hejdlös inspiration. Jag har lånat en bok, Stockholms Stadsmissions Remake – Ge dina gamla saker nytt liv (ICA Bokförlag). I första kapitlet visar de hur de klippt sönder secondhand-kläder och sytt ihop dem till nya saker. Allt är inte snyggt, eller bärbart. Ändå får jag en hysterisk inspiration att gå loss på mina egna trasor, eller kanske ännu hellre dra iväg till en loppis och fynda galna grejer att sy om.

Annons

2: Remake-trenden är helt rätt i vår. Har du varit ute i butikerna och kollat? Det har jag, och eftersom jag är lite bitter, upplöst i konturerna och snart 40 konstaterade jag snabbt att jag lika gärna kunde stannat hemma i sällskap med en rejäl sax. Här får du min Att göra-lista för modevåren 2013:

Jag lovar att du redan har allt hemma. Möjligen behöver du köpa en tyllgardin på loppis. Jag tänker stjäla brudslöjan från dotterns maskeradlåda.

  • Klipp fler hål i dina redan håliga jeans.
  • Sy löskragar av tyllgardinen.
  • Klipp sönder alla gamla halsband du kan hitta. Pärlorna sätter du på löskragarna, resten gör du till ETT halsband. Det ska vara STORT.
  • Blusar med knappar fram knyter du med en slarvig knut i navelhöjd.
  • Resten av dina tröjor klipper du av i navelhöjd.

AV MARIA SVEMARK

…som nog egentligen bara letar en anledning att dra till Scouternas vårloppis på MalmöMässan i helgen. Info hittar du här.


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…