Annons

Annons

Tv-kriget är över – så påverkas miljoner svenskar

Kanalkriget är över. Nu har ComHem/Boxer och Discovery kommit överens. "Vi har varit oense om prislappen, men nu har vi hittat en lösning som båda är nöjda med och det är vi jätteglada för", säger Fredrik Hallstan, presschef Com Hem, till Aftonbladet.

Dela
(48)

ComHem/Boxer och Discovery överens

Sedan slutet av augusti har runt 4,5 miljoner tv-tittare berörts av konflikten och bland annat blivit av med Kanal 5 och Kanal 9.

Mattias Särnholm, Sofia Wistam och Johnnie Krigström från Kanal5-programmet ”Sofias Änglar”. Bild: Magnus Ragnvid / Kanal 5

Men på onsdagskvällen kom parterna överens.

Annons

– Vi är nöjda att våra kunder kan se på kanalerna igen och vi är nöjda med avtalet, säger Fredrik Hallstan till Aftonbladet.

Även Discovery tycker att konflikten fått en bra lösning.

– Det här avtalet är bra för oss, för svensk innehållsindustri och för ComHem/Boxer – men framförallt är det bra för tittarna, säger Henriette Zeuchner, VD för Discovery Networks Sweden, i ett pressmeddelande.

Får tillbaka sina kanaler

Från och med onsdag kväll kan Com Hems och Boxers kunder återigen se Discoverys utbud som omfattar Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11, Discovery Channel, Eurosport 1, Eurosport 2,TLC, Animal Planet, Discovery Science, Investigation Discovery, Discovery World, Discovery HD Showcase och Animal Planet HD.

Gilla Hemmets på Facebook

Kvalmatch mellan Sverige och Frankrike på Friends Arena den 9 juni 2017. Bild: Aftonbladet / IBL Bildbyrå

Tidigare i år har Discovery varit i en liknande konflikt med Telia. Den gången blev runt 1,5 miljoner hushåll av med sina kanaler.

Men bara timmar innan VM-kvalet mellan Sverige och Frankrike den 9 juni kom parterna överens om ett nytt distributionsavtal.


Läs mer om:

Dela
(48)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…