Annons

Annons

TV: BBC-serie om modet i Paris ersätter Downton Abbey

På lördag har The Collection premiär, en BBC-serie med massor av vackra kläder och smutsiga intriger. Frågan är om den kan bli en lika het höstvärmare som Downton Abbey och Mr Selfridge var?

Dela
(31)

THE COLLECTION, tv, mode

Nina (Jenna Thiam) i The Collection. Bild: Lookout Point/SVT

Nu blir det massor av mode, tjusiga kläder och ett romantiskt Paris – men också de svartaste intriger under höstens mörka lördagskvällar.

Detta när BBC-serien The Collection nu får premiär på bästa Downton Abbey-tid, 21.30.

Annons

Handlingen inleds i efterkrigstid, 1947, och Paris håller på att lämna den mörka tiden bakom sig bakom sig. I familjeföretaget Sabines centrum står två bröder – Claude, den geniale konstnären och Paul, den hänsynslösa affärsmannen. Tillsammans drömmer de om att åter göra Paris till den ledande modestaden. Men bröderna är olika och deras relation är inte den bästa och i bakgrunden finns mamma Yvette som håller ett stenhårt grepp om modeföretaget. Bakom glitter och glamour döljer sig förödande hemligheter som hotar att slita i sönder familjen.

Första gången blir det dubbelavsnitt och tittarna får också möta Nina, en vacker sömmerska som bär på en smärtsam hemlighet. Hon förälskar sig i en fotograf och de kommer båda få möjlighet att förändra sina liv.

Bakom serien står Oliver Goldstick  som skapade Desperate Houswives och Ugly Betty.

Kommer The Collection att vara lika oemotståndlig som Downton Abbey och Mr Selfridge? Vi är många som hoppas på en det!

SVT lördag 15 oktober 21.30

THE COLLECTION, tv, mode

Helen Sabine (Mamie Gummer) och Marjorie Sutter (Sarah Parish ) i The Collection. Foto: Lookout Point/SVT


Läs mer om:

Dela
(31)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…