Annons

Annons

TV-aktuelle Jonas Hallberg: Tony Irving kallade mig lat

– Först kastar han ut mig ur Let's Dance. Sedan har karl'n mage att fråga om jag vill resa på semester med honom. Vilken galning! Stylisten Jonas Hallberg har svårt att tacka nej till utmaningar. I nästan fyra veckor campade han med Tony Irving i ett sensomrigt Sverige. – Tony är en härlig människa men vi kände ju knappt varandra och var som natt och dag. När det började pyra fick vi terapihjälp...

Dela
(18)

Camping Queens

Han liv är fyllt av kontraster. Och han älskar nya utmaningar. Därför tvekade Jonas inte så länge innan han tackade ja till erbjudandet om att hänga med Tony när dansdomaren lovade visa upp de vackraste sidorna av vårt land och träffa spännande människor längs färden. Ett tv-team skulle följa dem hack i häl.

Annons

Maskrosbarnet från Köping som blev en av världens främsta stylister har inte bott i Sverige på 18 år och hans nyblivne vän lämnade sitt hemland, England, för många år sedan.

Trots att Jonas var nygift och precis hade lämnat Los Angeles för Mexiko City tog han ledigt för några sköna och avslappnade augustiveckor i sitt forna hemland. Trodde han…

De skulle resa runt och besöka Skåne, Dalarna, Gotland, Stockholm skärgård, Västkusten.

– Jag hade sett små mysiga pensionat framför mig, sköna sensommardagar och att vi bara skulle sitta och njuta av ett glas rosé, chilla och prata lite på kvällarna. Jag föreställde mig hur vi skulle glida fram nedcabbat. Och så kommer den galningen och hämtar mig i en… husbil, säger Jonas och gör en grimas som knappast går att beskriva.

– I nästan fyra veckor skulle vi samsas i det trånga fordonet! Och varje dag var det samma procedur: kabla in el, rulla ut taket, lyfta ut matta och stolar. Det var ett jädrans jobb, säger Jonas och skrattar högt.

Tony Irving och Jonas Hallberg hade helt olika dygnsrytm och intressen.

– Tony är en riktig frilufts- och naturmänniska och och far runt med sin husbil varje sommar. Jag, som bott i storstäder sedan jag var 16 år, ville väl mer bara njuta av lugnet än att fara runt i gummistövlar och vandrarkängor. Det behöver absolut inte vara något lyxliv på semestern – men jag föredrar det lugna, bekväma och mysiga, förklarar Jonas.

Det började pyra mellan camparna, som inte kände varandra djupare tidigare.

– Tony skällde på mig och kallade mig lat. Och det kanske jag var, men jag ville ju hinna njuta och ta in allt det vackra vi såg också.

Att leva så nära någon man inte känner, och att inte få  chansen att vara privat för en minut tärde. Bland kändisarna de  mötte träffade de livscoachen Mia Törnblom som fick prata och medla mellan dem.

–Det var nyttigt och vi lärde oss att ta hänsyn till varandra. Sen måste jag också tillägga att jag verkligen tycker väldigt mycket om Tony. Han är en jättefin människa, inte alls den hårdhudade tuffing man kan få intryck av i Let’s Dance. Men vi lever olika liv och har olika dygnsrytm.

Läs också: Jonas Hallberg och Tony Irving om den nya säsongen av Camping Queens

Campingsemestern, som nu börjar sändas på tv med start i kväll, tisdag, gav Jonas många bestående intryck och erfarenheter.

– Att paddla havskajak var helt fantastiskt, det vill jag absolut göra om igen. Likaså att glida fram i en båt i Stockholms skärgård. Det var fabulous, så vackert.

Det som Jonas uppskattade allra mest var att träffa så många människor, och då framförallt de vanliga svenskarna.

– Jag umgås och arbetar med så många kända personer i mitt vardagsliv, därför var det en gåva att få möta helt underbart vanliga människor. Och till skillnad från många andra så måste jag säga att jag tycker om när det kommer fram folk och vill prata, ta ett foto eller vill ha min autograf. Det är ju kul att vara igenkänd, det är jag inte på gatan i Los Angeles eller Mexiko City.

– Å andra sidan är jag ju bara hemma i Sverige några veckor om året, det skulle kanske vara annorlunda om jag bodde här jämnt.

Jonas Hallberg berättar att han gillar tv och gärna gör mer av detta i framtiden.

– Jag är ju frilansande stylist numera och har tackat nej till en del lockande uppdrag – men att komma hem till Sverige och göra tv är ett äventyr och en utmaning för mig!

Jonas Hallberg

Född: 1971 Köping
Familj: Maken Antonio Quiroz som jobbar som kock och chihuahuan Chiquita, en ”gettohund” från LA som hittades instäng i bur och som Jonas och Antonio adopterade när hon var 4 veckor.
Bor: Mexiko City – efter 8 år i Hollywood och lika många i London.
Jobb: frilansande stjärnstylist med uppdrag över hela världen. Har arbetat med stjärnor som Cindy Crawford, Catherine Zeta-Jones, Cameron Diaz, Charlize Theron och Scarlett Johansson. Planerar att starta ett litet Bed & Breakfast tillsammans med Antonio.
Har medverkat i: Let’s Dance, Superstylisten Jonas, Fångarna på fortet, Top Model m m.
Engagerad i: Maskrosbarn.
Aktuell: Camping Queens, Sjuan. tisdagar klockan 21.

Jonas Hallberg

När Jonas är hemma i Sverige bor han på Berns, och det är lite skillnad mot Tony Irvings trånga campingbil…

Jonas Hallberg

I nästan fyra veckor semestrade Jonas Hallberg och Tony Irving ihop. Och det var ingen dag utan nya äventyr…

Jonas Hallberg

Jonas Hallberg dansade med Malin Watson i sex program av nio i fjolårets Let’s Dance.

TEXT MAUD HOLMBERG KLYFT
FOTO: STEFAN NILSSON, PER BÄCKSTRAND och DAVID LUNDBERG/TV4


Läs mer om:

Dela
(18)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…