Annons

Annons

Tröttnat på bananflugor? Bygg en smart fälla!

Bananflugor är en riktig plåga och väldigt, väldigt svåra att bli av med. Men det finns ett knep – bygg en enkel fälla som tar knäcken på de äckliga krypen. Vi lär dig hur du lyckas.

Dela
(145)

bananflugor 

Bananflugor kan verkligen driva en till vansinne och speciellt bra trivs de i köket – det sista stället i huset vi önskar se dem! Och inte blir det bättre när vi tänker på att de lägger tusentals ägg i fruktskålar, soppåsar och gamla vinflaskor…

Som tur är lever bananflugor bara i ungefär 30 dagar, men med tanke på den rasande fart de förökar sig i kan det kännas som att man ALDRIG blir kvitt dem. Har ditt hem blivit invaderat? Då behöver du en bananflugefälla!

Annons
Gilla Hemmets på Facebook

Så bygger du fälla för bananflugor!

Blanda 1 del vinäger med ½ del honung och några droppar diskmedel i en skål. Fäst gärna lite plastfolie över skålen och gör hål i den. Bananflugorna kommer att lockas ner i skålen av den söta doften men väl nere i skålen drunknar de direkt eftersom diskmedlet tar bort ytspänningen så att flugorna sjunker direkt när de landar på vätskan.

Förhindra att bananflugorna kommer tillbaka

När du väl har blivit av med bananflugorna kan du motverka fler invasioner genom att förvara frukt i kylskåpet, slänga sopor minst en gång om dagen och se till att hålla rent och torrt i köket.

Är du riktigt på krigsstigen mot bananflugorna kan du sänka inomhustemperaturen något, de små krypen tycker inte om när det blir kallt och söker sig förhoppningsvis till varmare ställen än just ditt hus.

Källa: Expressen.se
Text: Malin Perlheden, Allers.se
Bild: Shutterstock

Läs mer:

8 smarta sätt att städa med citron

Så rengör du smartast spisen

5 smarta sätt att använda kaffefilter


Läs mer om:

Dela
(145)Annons


Annons

Laddar nästa sida…