Annons

Annons

Trodde miljonvinsten var skämt

När Svenska spel ringde storvinnarna för att berätta om den lyckliga nyheten blev svaret ljummet. Vinnaren var helt övertygad om att telefonsamtalet var ett skämt. "Hon sa att det där går jag inte på", berättar Svenska spels vinnarambassadör Pierre Jonsson.

Dela
(31)

Bild: Svenska spel

Bild: Svenska spel

Kompisgänget från Västerås har spelat på Lotto i åratal. När systemet gick in i helgen hade de dock svårt att tro sin smala lycka.

Pierre Jonsson ringde kvinnan som lämnat in raden på lördagkvällen för att berätta att raderna gett 2, 9 miljoner kronor. Vinnaren hade dock svårt att tro på det glada beskedet eftersom det hänt att personer i kompiskretsen ringt och skojat till det om lottoraderna förr.

Annons

– Hon var på en middag och trodde det var en kompis som ringde. Så hon sa att ”du får ringa imorgon igen”, säger Pierre Jonsson.

Bad om ursäkt

Efter att kvinnan berättat om samtalet för sina vänner blev det dock annat ljud i skällan. Kompisarna kände igen Pierre Jonssons namn och nu började det gå upp för spelarna att det kanske var sant ändå.

När Pierre Jonsson ringde tillbaka dagen efter hade vinnarna gått igenom sina rader och kunde se att det verkligen var läge för att fira med bubbel.

När Pierre ringde upp igen var kvinnan både glad och en smula skamsen för att hon avfärdat honom i telefon.

– Hon bad om ursäkt för att hon hade varit så kort i tonen, säger Pierre Jonsson som berättar att det inte är helt ovanligt att vinnare avfärdar honom som en upptågsmakare.

– Det händer ju ganska ofta. Det är ju både de som lägger på och de som ber en fara och flyga. Så det är inte alltid en enkel resa på jobbet, säger Pierre Jonsson.

Sugen på att resa

Känslan när vinsten sjunkit in är givetvis annorlunda. Vinnarna i Västerås, en kvartett i 40-årsåldern har nu runt 700 000 kronor var till sitt förfogande. Vad pengarna ska gå till är ännu oklart men av vinnarsamtalet att döma kan det finnas en resa till varmare klimat med familjen i planerna.

– Resor brukar stå högt på listan, sedan väljer många att dela med sin av pengarna till familj eller välgörenhet, att lösa lån, renovera. En ny eller nyare bil finns också med bland de fem vanligaste saker som pengarna går till.

De tre rätta Lotto-raderna i lördags gav 2 952 214 kronor.

 

Läs mer:

Reaktionen efter drömvinsten: ”Sluta skrapa”

Julia vann storvinsten och räddade oss

Tvillingsystrarna vann över 6 miljoner!


Läs mer om:

Dela
(31)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…