Annons

Annons

Trendspaning på vintagemässan

Dela
(0)

vintage4op

Det är hårt att vara ett loppisfrälst retrospöke i Shanghai. Jag har inte sett några loppisar hittills. Bara några dammiga antikaffärer med tingel-tangel och propaganda-affischer som förmodligen kommer direkt från souvenirfabrikerna.

Annons

vintage2

Så gissa om jag blev lycklig när jag idag kunde besöka en vintagemässa! Modern + Vintage Nautilus fair hette arrangemanget som hölls på Minsheng Art Museum, inrymt i en gammal industrilokal i det kreativa kvarteret Red Town.

Vintagetrenden är mycket ung i Kina. Detta är bara början! Shanghai är Kinas mest moderna stad och därför är intresset för gamla saker och återvinning störst här, sa Buddha, som tillsammans med kollegan Patsy kommit till mässan för att sälja halsband och göra reklam för sin webshop.

vintage5port

Den pastellfärgade 50- och 60-talstanten verkar inte existera på Shanghais vintage-scen. Tänk istället 30- och 40-tal – hattar, enkla klänningar, spetskragar, handväskor, pärlörhängen och dova färger som mossgrönt, grått, senapsgult, kamelbeige och svart! Män ska ha fluga och gärna väst. 

Bläddra nedåt för fler trendtips från vintage-Shanghai:

1. Gör om, gör nytt. Klipp sönder leksaker och gamla halsband och gör något helt nytt av dem. Ju galnare, desto bättre. Blanda gärna spets, pärlor och broderi på samma lilla metallbit.

vintage3

2. Inte utan min hatt. Ingen outfit är komplett utan ett hatt av något slag.

vintage6port

3. Kärleken till den fula tröjan. Bland de kläder som såldes fanns många fula, maskinstickade tröjor från 90-talet. Om några helger hålls en speciell Ugly Sweater Market i en ateljé här i Shanghai!

4. Fejkglasögon. Glasögon ska man ha. Det spelar liksom ingen roll om man ser som en hök. Det gör heller inget om glasen saknas.

5. Neon. Jag fick nog av neonfärger på 80-talet. Men kidsen älskar det, i lagom doser på örhängen, halsband och små väskor.

vintageneon

Isa tolkar retrotrenden: neongul mössa och låtsasglasögon.

 

 

 

 

 


Läs mer om:

Dela
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…