Annons

Annons

Träffsäkra systrar

Dela
(0)

 Det här skulle kunna vara psykologen och karaktären Siris hus. Vackert, tänker ni. Men om du tänker dig mörker, lite oväder och hotfulla misstankar om att någon förföljer dig så är det alls inte lika idylliskt längre… (hjälp!)

Annons

 

Camilla Grebe och Åsa Träff. Två systrar som redan som barn låg på torpet i Sörmland och kokade ihop deckarhistorier om – två systrar. En mörk och en ljus. Och när de väl bestämde sig för att skriva något ihop så var det inget snack: det skulle bli en deckare.

Gilla Hemmets på Facebook

Nu har deras första bok, En sorts frid, kommit ut på engelska och har emottagits med fina recensioner. Inte konstigt alls – de skriver nämligen väldigt spännande och angelägna böcker!

Hjältinnan är inte polis utan psykolog, Siri. En kvinna som har gått igenom ett traumatiskt dödsfall, det när hennes älskade hittades död i havet utanför deras hem. En dykolycka som Siri inte kan förstå och inte riktigt känner att hon kan leva med.

Tre böcker, alla lika bra. I senaste boken, Innan du dog, har Siri precis faktiskt landat i sitt nya liv med polisen Markus och deras lilla barn. När Siri plötsligt börjar gräva i den gamla historien om sin döda man reagerar alla omkring henne på samma sätt: Lägg det gamla bakom dig! Njut av ditt nya underbara liv! Men saker har dykt upp som gör att Siri måste få veta ALLT om vad som hände för länge sedan. Och hur det kan ge efterdyningar flera decennier senare…

Författarna säger på sin hemsida: ”…det är absolut ingen smärtsam uppgift att skriva om svåra frågor. Det är lustfyllt och uppslukande och oupphörligt utmanande att skapa spännande och skrämmande historier!”

Hoppas verkligen att de tänker fortsätta skapa!

En lysande julklapp till min engelska svåger Steve som älskar svenska deckare! 

 

Läs mer om systrarna på deras hemsida här.

Deras böcker ges ut av Wahlström och Widstrand.

 

 

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…